Årets første dimissionstale: I er chauffører på jeres egen rejse

TIL LYKKE til de 43 EUX-studenter og 15 dimittender fra HG-Business, som den 20. januar blev fejret ved en festlig dimission på Learnmark Business.

20. januar 2017

Torsdag den 19. januar 2017 blev 43 EUX-studenter fejret til en festlig dimission på Learnmark Business. Samme dag fik 15 dimittender overrakt deres grundforløbsbevis fra HG-Business.  

Direktør Niels Yde holdt dimissionstalen, hvor han tog udgangspunkt i fremtidens førerløse biler, som et eksempel på den verden, dimittenderne kommer ud til. En verden fuld af disruption, hvor ny teknologi og nye virksomheder er både hverdag og et vilkår. Handel, varer, informationer og tjenester flyver rundt og ændrer sig som aldrig før. 

”Her har I jeres styrke. I har nemlig med jeres eksamen fået store muligheder for at erobre verden. Jeres liv herfra er en rejse, men den rejse kræver en chauffør - og det er jer. I skal styre mod de mål, I har. Der vil naturligvis komme huller i vejen, styr uden om dem, men skulle I alligevel ende i rabatten, så træk på jeres faglighed og personlighed. Lad jeres drømme få luft under vingerne og husk at nyde turen,” sagde Niels Yde. 

EUX: Student og faglært på en gang

Det er anden gang, Learnmark Business, hvor Carsten Jakobsen er afdelingschef, holder dimission for studenter fra EUX-Business. En forholdsvis ny uddannelse, hvor man efter fire år både er faglært og har fag på gymnasieniveau, så man kan læse videre. 

”EUX-Business er en erhvervsfaglig studentereksamen, og en del vælger at bruge deres gymnasieniveau til at læse videre på en videregående uddannelse. Når de både er faglærte og har fag på gymnasieniveau er alle muligheder åbne for dem. Det er en af årsagerne til, at EUX er ret populær hos både dem, der kommer lige fra grundskolen og dem, der fx har arbejdet som ufaglært i en årrække,” siger Carsten Jakobsen. 

Kontorelev

En af EUX-studenterne er Christine Fischer Jachobsen. Hun begynder om kort tid som kontorelev hos PMpack A/S i Horsens. 

”Det har været fedt, at vores lærere både har teoretisk og praktisk erfaring fra erhvervslivet. Det har betydet, at det har været nemt at relatere det, vi har lært i undervisningen, til det, der rent faktisk sker ude i virksomhederne,” fortæller Christine Fischer Jachobsen og tilføjer, at der har været tryk på, da man på EUX-Business skal nå mange fag på høje niveauer på forholdsvis kort tid. 

Læser videre

Emile Simon Masanet starter på studiet til finansøkonom sidst i januar. 

”Jeg er stolt af, at jeg i dag står med et eksamensbevis fra EUX-Business, og jeg glæder mig til at læse videre. Jeg kunne godt tænke mig at være fx ejendomsmægler eller assurandør – jeg har ikke taget endelig stilling, for der er så mange muligheder,” siger Emile Simon Masanet.  

Legatmodtagere

Til dimissionen modtog tre elever legater på 1000 kr. 

  • Ann Christina Lemming Frandsen
  • Anne Christensen Schulz
  • Dennis Hørsted Pedersen 

Legaterne gives til dimittender, som har 

  • været en særlig god kammerat og initiativtager
  • gode sociale kompetencer, der har været med til at sikre et godt ungdomsmiljø
  • været velforberedte og ambitiøse
  • været fagligt dygtige.