139 Step 10-elever fejret til translokation på Learnmark Horsens

26. juni 2019

Onsdag den 26. juni 2019 fik 139 elever på Step 10 på Learnmark Horsens overrakt deres eksamensbeviser, og de er nu parate til at fortsætte på en ungdomsuddannelse. 

Flagene var hejst og sommersolen skinnede om kap med de 139 elever fra Step 10, som netop har afsluttet deres 10. skoleår på Learnmark Horsens. Mange familiemedlemmer, venner og medarbejdere på Step 10 deltog i translokationen for at lykønske og hylde de unge for alt det, de har opnået det seneste år. 

Step 10 giver unge en god rejsebagage

Målet med at gå i 10. klasse er individuelt fra elev til elev, men fælles for de fleste af eleverne gælder det, at de ønsker at forbedre sig i et eller flere fag, at de bliver afklarede om, hvilken uddannelsesretning de skal vælge, og at de udvikler sig personligt og socialt. 

Det sammenlignede direktør Niels Yde i sin tale med bagagen, når man står på en banegård eller i en lufthavn på vej ud på en stor rejse.

I står klar med bagagen pakket og venter spændt på at komme ud på jeres videre rejse i livet. Jeres bagage er blandt andet den viden, I har fået på Step 10, afklaring om valg af uddannelse og modenhed til at møde udfordringer. Som det er med den slags banegårdsstemning, så sitrer det både af vemod over at skulle tage afsked med dem, I har lært at kende og har knyttet jer til, og på den anden side også en spændt forventning om, hvad der måtte komme.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Flotte resultater

Særligt til de mundtlige prøver i dansk, engelsk og matematik har Step 10-eleverne haft en stor karaktermæssig fremgang i forhold til de karakterer, de kom med fra 9. klasse. I mundtlig dansk har eleverne i gennemsnit fået 1,2 karakter mere i forhold til deres 9. klasse-karakterer, og i mundtlig engelsk har eleverne i gennemsnit fået 0,6 karakter mere i forhold til deres 9. klasse-karakterer. 

I mundtlig matematik, har eleverne også fået 1,2 karakter mere i forhold til deres 9. klasse-karakterer, og det er ifølge direktør Niels Yde ekstraordinært flot. 

Nogle af 10. klasse-eleverne har haft meget svært ved matematik, men med en særlig målrettet og ihærdig indsats af både elever og lærere har eleverne forbedret sig så markant i faget, at de nu har muligheden for at søge ind på en ungdomsuddannelse.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Du er noget særligt-diplomer

Til translokationen fik en elev fra hver klasse overrakt et ’Du er noget særligt-diplom’ for særligt at have udmærket sig i det forgangne skoleår. Med diplomet fulgte en motivation for udmærkelsen, som både kunne tage afsæt i faglig, personlig og/eller social udvikling gennem de seneste 10 måneder. 

Allerhelst ville lærerne overrække et ’Du er noget særligt-diplom’ til hver enkelt elev, fordi de på hver sin måde har udviklet sig gennem deres 10. skoleår.  I sin tale til 10. klasse-eleverne formulerede Niels Yde det sådan her:

I har netop her på Step 10 været igennem et år, hvor I om noget har været ’på vej’ mod noget andet. I har prøvet jer selv af i mange sammenhænge, I har taget hånd om jer selv, og I har taget ansvar. Så I er nu trænet i at gribe ud efter det, der kommer, I er godt forberedte på de nye rejsemål, og I ved ret meget om, hvad der venter jer på rejsen.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Som en hyldest til alle elever på Step 10 havde lærerne skrevet en sang, der med humor og kærligt drilleri viste, at der gennem skoleåret har udviklet sig et særligt bånd mellem elever og lærere.