161 Step 10-elever fejret til festlig translokation

27. juni 2018

Flagene var hejst og sommersolen skinnede på Learnmark Horsens, da 161 elever fra Step 10 den 27. juni 2018 fik overrakt deres afgangsbevis til en både festlig og højtidelig translokation.

Sommerferien startede i dag for 161 elever, der har gået i 10. klasse på Learnmark Horsens. Den seneste tid har de været til både skriftlige og mundtlige afgangsprøver, og nu er den både spændte og for nogle nervepirrende tid forbi.

Step 10-eleverne fik onsdag den 27. juni 2018 overrakt deres afgangsbevis til translokation på skolen, og de fik adskillige gange velfortjente klapsalver af både familie, venner og ansatte på Learnmark Horsens.

Forvandling

Uddannelsesleder Carsten Jacobsen tog i sin translokationstale udgangspunkt i kronprinsesse Marys tale kronprins Frederik i anledning af hans 50 års fødselsdag i maj. I talen beskrev kronprinsesse Mary, hvordan hun på et tidspunkt så ham gå ud af rummet som Frederik, og hvordan han vendte tilbage omklædt i fuld gallauniform. Det var nærmest som en helt anden person, men han havde stadig det samme smil og den samme glød øjnene.

”Her tænker jeg, at jeg fint kan sammenligne denne situation med jeres år på Step 10. I gik for knapt et år siden ind på Step 10, og nu er I trådt ud af Step10 - godt nok ikke i fuld gallauniform. Jeres forvandling er nok mest en indvendig forvandling, og I mærker det nok ikke selv. Men de, der ser på jer lidt udefra, det kan fx være jeres lærere, de har mærket en forvandling hos mange af jer,” sagde Carsten Jacobsen og tilføjede, at netop denne forvandling giver lærerne energi.

Gør jer umage

Efter en hyldest fra lærerne fik eleverne overrakt deres afgangsbeviser, som for manges vedkommende er adgangsbilletten til en ungdomsuddannelse. De fleste fortsætter direkte på enten en erhvervsuddannelse eller en gymnasieuddannelse. Og her gav uddannelseschefen dem et godt råd med på vejen.

”Det er sådan, at man skal arbejde med tingene, før de bliver interessante, og det man arbejder engageret med, har det med at blive interessant. Når det er interessant, giver det glæde, og giver det glæde, siger Grundtvig, at I bliver kloge på tingene. Det betyder altså, at der medgår arbejde, møje og besvær til udførelsen af noget, hvis man vil opnå et vist resultat. Mit råd til jer er derfor: Når I nu alligevel skal bruge tiden og gøre tingene, så kan I ligeså godt gøre jer umage.”

Diplomer

Hvert år uddeler lærerne et diplom til én elev i hver klasse for at være noget helt særligt.  Diplomerne gik i år til

  • Jeanne Volff Møller Laursen, 10.A
  • Christoffer Bonde Lund Povlsen, 10.B
  • Jonas Pallesen List, 10.C
  • Rofanda Hasso, 10.D
  • Louise Mølgaard Skovgaard Rasmussen, 10.E
  • Simone Stormborg, 10.F
  • Zamzam Al-Issa, 10.G