21 nye erhvervsassistenter besteg deres eget bjerg på KUU

26. juni 2018

Den 25. juni 2018 fik 21 unge overrakt deres eksamensbevis på, at de nu er uddannet erhvervsassistenter fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg. 

”Prøv et kort øjeblik at tænke tilbage på den gang, I begyndte her på KUU. Hvem var I? Hvor kom I fra? Og hvad var jeres drømme? Og tænk så på, hvor I er i dag. Jeg er overbevist om, at der for jer alle er tale om en gigantisk udvikling og en livsrejse, som for mange af jer kan sammenlignes med at bestige et bjerg.” 

Sådan indledte direktør Niels Yde sin dimissionstale til de 21 nyuddannede erhvervsassistenter fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg. Han roste eleverne for deres gåpåmod og vilje til at nå deres mål på trods af modvind, stejle bjergsider og sten på vejen. 

”I stod ved bjergets fod og syntes, det så uopnåelig og uovervindeligt ud. Derfor er jeg også stolt over, at jeg kan sige, at vi i dag fejrer, at I har plantet flaget på KUU-bjerget, og at I dermed beviser, at I er lykkedes med jeres livs udfordring – at I har fået troen og drømmene tilbage,” fortsatte Niels Yde. 

Klar til uddannelse og job

En stor del af den toårige KUU-uddannelse foregår i forskellige virksomheder, hvor eleverne er i erhvervstræning inden for det erhvervstema, de har valgt ved uddannelsesstart. Her har KUU-eleverne lært, hvad det kræver at passe et job, og de er blevet afklaret i forhold til uddannelse og/eller job. 

”Jeg håber, I nyder udsigten fra jeres bjerg. For der, hvor I står i dag, har I masser af muligheder. Kig ud over landskabet og på de andre bjergtoppe omkring jer. Hver bjergtop er en ny uddannelse eller et nyt job, som I med jeres erfaringer og vedholdenhed kan give jer i kast med,” sagde direktøren til KUU-dimittenderne, hvor mange af dem havde den hvide hue med det grønne KUU-bånd på. 

Ud af de 21 KUU-dimittender fortsætter 14 i uddannelse og 7 fortsætter i job. 

Ros og Hoptimister

Dimissionen den 25. juni 2018 var en festlig afslutning for KUU-eleverne, der i to år har haft deres hverdag på Strandpromenaden i Horsens, som er KUU´s base, i virksomheder, hvor de har været i erhvervstræning i op til 24 uger, og på erhvervsuddannelserne Learnmark Tech, Learnmark Business og Social- og sundhedsskolen i Horsens. 

Familie, venner og medarbejdere fejrede de glade, lettede og stolte erhvervsassistenter, som til dimissionen blev hyldet med rosende ord fra kontaktlærerne, underholdning fra en holdkammerat og fik overrakt deres KUU-beviser. Alle fik også en grøn Hoptimist til minde om, deres tid på KUU og alt det, de har lært.