23 studieretninger og flere studierejser HHX og HTX

16. januar 2017

Unge på Learnmark Gymnasium HHX og HTX kan fremover vælge mellem flere studieretninger, valgfag og rejsetilbud.  Det skyldes gymnasiereformen, som træder i kraft august 2017. 

Valg af ungdomsuddannelse er i disse uger et varmt emne blandt unge og deres forældre. Senest 1. marts skal elever i 9. og 10. klasse nemlig have søgt ind på den ungdomsuddannelse, de ønsker at begynde på efter sommerferien. 

De unge, der overvejer en studentereksamen fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX, får med gymnasiereformen, som træder i kraft august 2017, ifølge rektor Sune Agger både nye og flere valgmuligheder. 

”Reformen giver de unge endnu bedre mulighed for at sammensætte deres studentereksamen med udgangspunkt interesser og drømmeuddannelse. Det skyldes blandt andet, at de fra august har muligheden for at vælge mellem flere studieretninger og valgfag, end de tidligere har kunnet,” siger Sune Agger. 

23 forskellige studieretninger

På Learnmark Gymnasium HHX og HTX kan man fremover vælge mellem 23 forskellige studieretninger - 12 på HHX og 11 på HTX. 

”Når eleverne før efterårsferien i 1. g skal vælge deres studieretning, har de langt flere muligheder end tidligere for at vælge lige præcis den studieretning, der passer til dem. Det er en af mange fordele ved den nye gymnasiereform,” understreger rektoren. 

Flere rejser til flere elever

De nye gymnasieelever får fra august 2017 også flere muligheder for at rejse. Alle elever, der starter i august, bliver tilbudt en studierejse til USA, hvor de enten går på college nær Seattle og bor privat hos amerikanske familier, eller de får tilbud om at komme på en 14 dages studierejse til fx Washington og New York. Derudover kan de vælge studierejser til europæiske storbyer, og HHX-elever får derudover tilbud om en sprogrejse i 3. g, som kan gå til fx Kina, Barcelona, Paris eller Berlin. 

”Vi har udvidet vores rejsekoncept, så vores elever får endnu flere muligheder for at forbedre deres sprogkundskaber, for at få et større indblik i forskellige kulturer og for at sætte deres fag og faglighed i et større internationalt perspektiv,” siger Sune Agger. 

Nye fag til nutiden og fremtiden

Med gymnasiereformen følger også flere nye fag på HHX og HTX. Det gælder både nye obligatoriske fag, nye studieretningsfag og nye valgfag. 

”På både HHX og HTX får vi frem over studieretninger med faget informatik som studieretningsfag. På HHX bliver studieretningen kombineret med viden om virksomhedsøkonomi, mens informatik på HTX bliver kombineret med matematik. Vi glæder os til at udvikle de to studieretninger, som griber ind i både nutiden og fremtiden,” fortæller Sune Agger. 

Elever på Learnmark Gymnasium HTX kan fra august 2017 vælge fx programmering på C-niveau eller tysk på B-niveau. 

Ud over informatik kan elever på Learnmark Gymnasium HHX fremover også vælge fx kinesisk på A-niveau, erhvervsjura på B-niveau og organisation på C-niveau.

Rektor Sune Agger holder tale til 264 HHX- og HTX-studenter ved dimissionen juni 2016.