240 kommende studenter kickstarter eksamenstiden med gallafest

16. maj 2018

Tirsdag den 22. maj 2018 varmer 240 kommende studenter fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX op til den forstående eksamenstid med et brag af en gallafest.

Gallafesten består af en offentlig del; ankomst til og lancier i Forum Horsens, og en lukket fest kun for 3. g-eleverne.

Omkring 700 venner og familiemedlemmer har tilmeldt sig den offentlige del af gallafesten, hvor pressen også er velkommen.

Ankomst i fantasifulde køretøjer

3.g-eleverne starter gallafesten med at ankomme til Forum Horsens i køretøjer, hvor kun fantasien sætter grænser. Tidligere er eleverne ankommet i udsmykkede trillebøre, på traktorer, løbehjul og i lækre sportsvogne, partybusser og limousiner. Hvad eleverne har fundet på i år er en overraskelse for alle, og eleverne holder kortene tæt til kroppen.

Ankomst til Forum Horsens, Langmarksvej, starter omkring kl. 16.00.

Lancier i høje hæle og bare tæer

De seneste uger er musikken anno 2018 skiftet ud med 1800-tallets dansemusik til den traditionsrige dans Les Lanciers, hvor eleverne har trænet dansens fem ture, der stiger i sværhedsgrad og tempo.

Mange af pigerne plejer at smide de flotte stilletter før dansen, så de bedre kan klare 5. turs vilde herremølle.

Lancierdans i Forum Horsens starter med indmarch kl. 17.00.

Offentliggørelse af eksamensfag

Gallafesten afsluttes med, at 3. g-eleverne til midnat får at vide, hvilke fag de skal til den afsluttende studentereksamen i. Ifølge rektor Sune Agger er sammenfaldet mellem skoleårets sidste fest og eksamensudtræk god timing.

”Jeg synes, det er helt perfekt, at eleverne slutter tre års undervisning af med et brag af en fest. Gallafesten står for mange elever som den bedste fest i hele gymnasietiden, og de har sat alle sejl til både i forhold til påklædning, ankomst, festindslag og festudsmykning. Jeg kan ikke forestille mig en bedre afslutning for eleverne inden eksamenstiden og den mere højtidelige dimission sidst i juni,” siger Sune Agger.

Ankomst til Forum Horsens til Gallafesten 2017 for Learnmark Gymnasium HHX og HTX