299 unge og voksne kommer travle virksomheder til undsætning

16. januar 2019

Lokale virksomheder inden for byggeri, teknologi, transport og hotel og restaurant får fra juni 2019 glæde af de omkring 300 unge og voksne, der er klar til at begynde deres læretid i en virksomhed. Det viser de nye tal for januaroptaget på Learnmark Tech. 

Virksomheder over hele landet har længe efterspurgt kvalificeret arbejdskraft til at imødekomme de mange ordrer, der tikker ind hver uge. I Horsens gør 299 unge og voksne noget ved den udfordring – de uddanner sig. Det viser de nye tal for antallet af elever, der den 17. januar 2019 starter på grundforløb 2 på Learnmark Tech. 

På grundforløb 2 (GF2) vælger man den erhvervsuddannelse, man vil uddannes indenfor. Her viser tallene, hvordan GF2-eleverne i januaroptaget 2019 har valgt.

Procent-
fordeling
 • BYGGE OG ANLÆG

  57 procent 

 • TEKNOLOGI

  26 procent 

 • TRANSPORT OG LAGER

  10 procent 

 • HOTEL OG RESTAURANT

  7 procent  

Når de unge og voksne i juni 2019 har bestået deres grundforløbsprøve, er de klar til at starte i lære inden for deres fag. 

I januar 2018 startede 234 unge og voksne på GF2 på Learnmark Tech. Det betyder, at omkring 28 procent flere unge og voksne i Horsens er i gang med en teknisk erhvervsuddannelse i forhold til samme tid sidste år. Den stigning ser

Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech, som en gevinst for det lokale erhvervsliv. 

”Det glæder mig, at vi i Horsens har fremgang i antallet, der vælger en teknisk erhvervsuddannelse. Vi er dagligt i kontakt med virksomheder, som efterspørger lærlinge, og dem vil vi i fremtiden kunne hjælpe bedre. Også virksomheder uden for vores nærområde er begyndt at kontakte os for at høre, om vi har potentielle lærlinge,” siger Kim Clausen. 

Stigning i antallet af uddannelsesaftaler

Inden for de fleste brancher er der tradition for, at lærling og mester underskriver en uddannelsesaftale i slutningen af GF2. Tendensen har de seneste år været, at flere og flere mestre indgår en aftale med deres kommende lærling, inden de starter på GF2. 

Omkring 25 procent af de GF2-elever, der starter på Learnmark Tech i januar 2019, har en uddannelsesaftale. Det er langt flere, end det plejer at være. 

”To tredjedele af de struktørelever, der starter på GF2 den 17. januar, har uddannelsesaftale, og det er kun et spørgsmål om tid, før de resterende får en læreplads. Det er altid tilfredsstillende at kunne lave et godt match mellem lærling og virksomhed, og mit råd til virksomhederne er, at de så tidligt som muligt får kontakt med eleven og får underskrevet en uddannelsesaftale,” understreger afdelingschefen. 

Næste skolestart 17. januar 2019

Grundforløb 2 på Learnmark Tech starter næste gang den 17. januar 2019, og det er muligt at tilmelde sig en uddannelse helt ind til skolestart. 

Næstkommende optag er den 12. august 2019, hvor man både kan tilmelde sig grundforløb 1 (GF1) og grundforløb 2 (GF2).  GF1 er primært for dem, der kommer direkte fra 9. og 10. klasse og GF2 er primært for dem, der har afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end 14 måneder siden.