4 Tech-elever deltager i DM i Skills

Held og lykke til brolæggerne Kevin og Mathias og tagdækkerne Simon og Lasse, som deltager i DM i Skills den 26. - 28. januar 2017!

20. januar 2017

Fire elever fra Learnmark Tech deltager i DM i Skills den 26. – 28. januar 2017 i Aalborg. I ugerne op til mesterskabet for Danmarks dygtigste lærlinge træner de to brolæggere og de to tagdækkere fra Learnmark Tech, så de er topforberedte til konkurrencen. 

Brolæggere_før DM_januar 2017 (2).jpg
Tagdækkere_DM i skills_januar 2017.jpg

Svær opgave for brolæggerne

De to 22-årige brolæggere Kevin Laursen og Mathias Them deltager DM i Skills som et team. De regner med, at de før DM i Skills kan nå at lægge deres opgave mindst tre gange, så de har godt styr på opmåling, hugninger og stentyper. Opgaven er en cirkelformet mønsterbrolægning i chaussesten med en sort stjerne af basalt. 

”Stjernen er det sværeste at lave, fordi hugningerne ikke må være for små. Derudover er basalt også svær at hugge i, fordi den er meget skrøbelig, så det kræver en del træning. Til DM i Skills bliver vi vurderet rigtig meget på huggelinjer, og hvor jævn opgaven er. Finish skal være helt i orden, fordi dommerne kun arbejder med en tolerance på 2 millimeter,” fortæller Kevin Laursen, som er i lære hos Svend Erik Lind i Odder. 

Han er til daglig makker med Mathias Them, som også er i lære hos Svend Erik Lind. Det ser de som en stor fordel til den prestigefyldte konkurrence. 

”Vi er vant til at løse opgaver sammen, og vi ved, hvad vi hver især er dygtige til. Det kører bare, og vi ved helt præcis, hvad hinanden gør. Vi glæder os helt vildt til at være med til DM, og det bliver helt sikkert en kæmpe oplevelse,” siger Mathias Them. 

De to brolæggere har også lagt en taktik for, hvordan de bedst kan koncentrere sig, når DM i Skills går løs og tusindevis af besøgende kommer forbi deres konkurrenceområde. 

”Vi er vant til, at folk står og kigger på os, når vi arbejder, men til DM i Skills tager vi høreværn på. Så kan vi lukke helt af og kun koncentrere os om opgaven. Vi går naturligvis efter at vinde – og det forventer vores mester også, at vi gør,” tilføjer Kevin Laursen med et smil. 

Ny disciplin for tagdækkerne

I tagdækkerhallen træner Simon Lund og Lasse Meisner særligt to skills-discipliner: Tagdækning af fladt tag med hvidt tagpap og blikarbejde. 

”Vi er ikke vant til at arbejde med det hvide pap, så det kræver lidt ekstra træning, men vi skal jo være skarpe i det hele. Alle linjer skal være snorlige og passe præcist til tegningernes mål. Derudover bliver vi bedømt på, om vi er gode til at holde orden på vores arbejdsområde og på vores sikkerhed i arbejdet,” fortæller Lasse Meisner. 

Tagdækkernes konkurrence er individuel, og det betyder, at de to holdkammerater er konkurrenter til DM. 

”Vi går begge to efter at vinde, alt andet ville da være dumt, men vi skal nok finde tid til at hjælpe hinanden, hvis der bliver brug for det. Vi glæder os meget til at deltage og til at vise, hvad vi dur til. Det bliver helt sikkert en kæmpe oplevelse, hvor vi skal koncentrere os 100 procent om vores arbejde,” siger Simon Lund. 

Tagdækkerne har 21 timer til løse to opgaver: Tagdækning af skråtag med vindue, lister og udluftning og tagdækning af fladt tag.

Kevin og Mathias træner forud for DM i Skills januar 2017