400 elever får styr på råvarer og egnsretter til Smagens dag

19. september 2019

Hotel- og restaurantuddannelserne på Learnmark Tech markerer Smagens dag den 25. september 2019 ved at lære 400 elever fra 6. klasse om egnsretter, råvarer og råvarers kvalitet ved hjælp af syns-, lugte-, føle- og smagssansen. 

Søsterkage, barselspottesuppe og boghvedegrød er nogle af de madretter, som 400 elever fra 6. klasse i Horsens Kommune og Hedensted Kommune kommer til at smage, når de onsdag den 25. september 2019 deltager i Smagens dag på Learnmark Tech. Her er temaet egnsretter, samtidig med at eleverne prøvesmager mad ud fra de fem grundsmage: Salt, sødt, surt, bittert og umami. 

Learnmark Tech har i flere år inviteret grundskoleelever inden for til Smagens dag, og det er der ifølge uddannelsesleder Tina Edeling-Klausen flere grunde til. 

Det er vigtigt, at de unge tænke over, hvad de spiser, og hvorfor de gør det. Det kan Smages dag være med til at sætte fokus på. Samtidig prøver vi at udvide deres mad-horisont, så de prøver at smage noget, de måske ikke har smagt før. Derudover vil vi gerne vise vores erhvervsuddannelser inden for hotel, restaurant og storkøkken frem, så eleverne får kendskab til uddannelsernes indhold og fremtidsmuligheder.

Tina Edeling-Klausen, uddannelsesleder Learnmark Tech
Illustration: Sorte citationstegn

Til Smagens dag er det grundforløbselever på Learnmark Tech, der har forberedt og serverer smagsprøverne for 6. klasse-eleverne. Sammen med undervisere på uddannelsen er grundforløbseleverne klar til at svare på spørgsmål om råvarerne og den uddannelse, de er godt i gang med.