44 nye erhvervsassistenter fra KUU blev fejret til festlig dimission

24. juni 2019

Den 24. juni 2019 fik 44 unge overrakt deres eksamensbevis på, at de nu er uddannet erhvervsassistenter fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg.

Så er rutsjebaneturen så småt ved at være slut for denne gang. For sådan tror jeg, at mange af jer har oplevet jeres tid på Den Kombinerede Ungdomsuddannelse. Som en rutsjetur med kilder i maven og med spænding. Jeg er også sikker på, at mange af jer til tider har siddet med en klump i halsen og været spændt på, hvad der nu kom rundt i det næste sving. Det har kaldt på masser af følelser, men først og fremmest på jeres evne til at turde – og ikke mindst stole på jer selv.

Niels Yde, direktør på Learnmark Business

Sådan indledte direktør Niels Yde sin dimissionstale til de 44 nyuddannede erhvervsassistenter fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg. Han understregede samtidig, at han var klar over, at undervisere og kontaktlærere har stillet store, men ikke urealistiske krav til de nu nyudlærte erhvervsassistenter.

Vi har presset jer, opstillet udfordringer for jer – kastet jer ud på dybt vand. Men vi har gjort det netop for at vise jer, at I kan matche det. At I, selv når rutsjebanen kører op, op og op, stadig kan holde ved - og også når det går nedad i et rasende tempo.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Klar til uddannelse og job

En stor del af den toårige KUU-uddannelse foregår i forskellige virksomheder, hvor eleverne er i erhvervstræning inden for det erhvervstema, de har valgt ved uddannelsesstart. Her har KUU-eleverne lært, hvad det kræver at passe et job, og de er blevet afklaret i forhold til uddannelse og/eller job.

I modsætning til at prøve en rutsjebane i Djurs Sommerland og andre forlystelsesparker, så er den her KUU-rutsjebanetur vaskeægte – og på den måde er de erfaringer, I har fået med jer herfra, også erfaringer, som gør jer i stand til at sætte helt nye mål for fremtiden. I starten havde I måske svært ved at se, hvor I skulle hen i livet, men nu er I meget mere afklarede.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Ud af de 44 KUU-dimittender fortsætter 32 i uddannelse og 12 fortsætter direkte i eller er på vej mod job.

Ros og Hoptimister

Dimissionen den 24. juni 2019 var en festlig afslutning for KUU-eleverne, der i to år har haft deres hverdag på Strandpromenaden i Horsens, som er KUU´s base, i virksomheder, hvor de har været i erhvervstræning i op til 24 uger, og på erhvervsuddannelserne Learnmark Tech, Learnmark Business og Social- og sundhedsskolen i Horsens. 

Familie, venner og medarbejdere fejrede de glade, lettede og stolte erhvervsassistenter, som til dimissionen blev hyldet med rosende ord fra kontaktlærerne og fik overrakt deres KUU-beviser. Alle fik også en grøn Hoptimist til minde om, deres tid på KUU og alt det, de har lært.