5 stjerner til Kok Amok-elevernes restaurantåbning for 110 gæster

10. maj 2018

Kok Amok-eleverne på kokke- og dessertskolen inviterede Kristi Himmelfartsdag deres familier på frokost og efterfølgende kagebuffet. Gæsterne nød og roste maden, som eleverne havde brugt hele ugen på at forberede. 

Glassene var nypudsede, de røde duge lå snorlige og frokosttallerkenerne lokkede med en lækker sammensætning af blandt andet lakse-spinatroulade, tærte, bagt brie med honningperler og hvid chokoladebrownie.   

Ved restaurantens borde sad 110 forventningsfulde gæster, der skulle nyde resultatet af Kok Amok-elevernes kulinariske udfoldelser. De tre foregående eftermiddage og på selve dagen, Kristi Himmelfartsdag, havde eleverne knoklet i køkkenet for at vise deres familier, hvad de havde lært siden den første dag på kokke- og dessertskolen i februar.

Familien havde glædet sig

Mie Baunsgaard Hansen er lillesøster til en af Kok Amok-eleverne, og hun kunne allerbedst lide lakse-spinatrouladen. 

”Min storebror har lavet den, og den er rigtig god. Det er hyggeligt at være til frokost, og vi har glædet os meget,” sagde Mie Baunsgaard Hansen og smilede stolt til sin storebror. 

Storebror Ebbe Baunsgaard Hansen havde også glædet sig til at vise sine færdigheder frem for familien. 

”Vi har haft travlt med restaurantåbningen, men det har også været sjovt og anderledes at prøve. Jeg har lært, hvor meget der skal til for at åbne en restaurant. Det er ikke nok at tilberede maden, glassene skal også pudses, og jeg har været med til at vaske bestikket en ekstra gang,” sagde Ebbe Baunsgaard Hansen. 

Ud over frokosttallerkenerne havde eleverne bagt kager til en kæmpe kagebuffet, som gæsterne kunne købe fra. Samtidig skulle eleverne håndtere, at der skulle laves en vegetartallerken og en frokosttallerken uden gluten.

Oprydning og opvask hører også til

Eleverne var helt høje efter den vellykkede åbning af deres frokostrestaurant, som bestemt fortjener 5 stjerner! Oprydningen og opvasken lokkede knapt så meget som delingen af de kager, der ikke var blevet solgt ved buffeten. Eleverne klarede også den sidste del af opgaverne, som hører til, når man åbner restaurant, og de kunne efter seks travle timer slukke lyset i restauranten for at tage hjem til en velfortjent weekend.

Hele menuen

  • Parmaskinke med dampet asparges, humus og pesto
  • Italiensk spegepølse med oliventapenade og semi-dried tomater
  • Minitærte med skinketern, porrer og hytteost
  • Lakse-spinatroulade
  • Bagt brie med honningperler
  • Grissini, langtidshævet brød og rørt smør med salt og krydderurter

Kagebuffet

  • Tiramisu
  • Mazarinkage
  • Fondantkage
  • Ostelagkage