6. november: Seminar om bæredygtige byggematerialer

11. oktober 2017

Learnmark Horsens inviterer den 6. november håndværksmestre til seminar om bæredygtige byggematerialer og byggeskik før og nu. 

Frank Erichsen, kendt fra TV-udsendelsen Bonderøven, fortæller om sine erfaringer med bæredygtigt byggeri, når Learnmark Horsens inviterer håndværksmestre til seminar om bæredygtige byggematerialer. 

Det sker mandag den 6. november kl. 9.00 – 15.00 på Learnmark Horsens, Vejlevej 150, 8700 Horsens. Det er gratis at deltage i seminaret, tilmelding er nødvendig. Se info nedenfor.

På seminaret holder arkitekterne Nick Hyllestad og Michael Krøll oplæg om byggeskik før og nu, og Håkan Möller, der er direktør i Hunton Sverige/Danmark, fortæller om bæredygtige byggematerialer. 

Efter foredragene vil Bjørn Eriksen fra Dansk Træfiberisolering brand-, lyd- og varmeteste træfibermateriale til brug i bæredygtigt byggeri. 

Tømrerfaglærer Lasse Rasmussen ser frem til en dag med fokus på et emne, der bliver mere og mere aktuelt både for etablerede håndværksmestre og eleverne på skolens bygge- og anlægsuddannelser. 

”Der sker i øjeblikket meget inden for både materialer og metoder, og jeg håber, at seminaret kan være med til at inspirere deltagerne til at arbejde mere med bæredygtigt byggeri. På seminaret får deltagerne også mere viden om CO2-opmagasinering og CO2-besparelser, der kan skabe opmærksomhed omkring bæredygtige byggematerialer og langtidsholdbart byggeri,” siger Lasse Rasmussen. 

Efter oplæggene er der god tid til, at deltagerne kan dele erfaringer og udbygge deres netværk. 

Program

 • Kl. 9.00: Velkomst ved uddannelsesleder Henrik Lynggaard Christiansen & faglærer Lasse Rasmussen

  Kl. 9.10: Hvad er bæredygtigt byggeri Frank Erichsen, Bonderøven.


 • Kl. 9.40: Arkitekt Nick Hyllestad

  Kl. 10.10: Arkitekt Michael Krøll

  Kl. 10.40: Hunton V/Håkan Möller, direktør Sverige Danmark.


 • Kl. 11.20: Frokost.

  Kl. 11.50: Bjørn Henriksen, Dansk træfiberisolering med oplæg og praktiske prøver i forhold til arbejde med træfibermaterialet i byggeriet.

  Kl. 15.00: Networking.

Kickstart på nyt videnscenter

Seminaret kickstarter det nye videnscenter for bæredygtighed, klimarenovering og byggeri, som skal have base Learnmark Horsens. Driften af videnscentret sker i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole og Den jydske Haandværkerskole. 

”Tømrerelever på grundforløb og skoleophold deltager også i seminaret. De er fremtidens bygmestre, og viden om bæredygtigt byggeri er en vigtig del af deres uddannelse. Vi ser frem til, at vi i det nye videnscenter kan lave lignende arrangementer, som giver vores elever og samarbejdspartnere den nyeste viden om fremtidens byggeri,” understreger Henrik Lynggaard Christiansen, der er uddannelsesleder for bygge- og anlægsuddannelserne på Learnmark Horsens. 

Fakta om semineret

 • Det er gratis at deltage - tilmelding er nødvendig
 • Tilmeld senest 1. november 2017 på E: edje@learnmark.dk
 • Målgruppe: Håndværksmestre
 • Learnmark Horsens er vært ved en let frokost
 • Max antal deltagere: 250 

Kontakt for flere oplysninger om seminaret

Lars Bo Rasmussen

Underviser

Videnscenter
M: +45 4212 7404 E: lra@learnmark.dk