7. klasse-elever imponerede borgmesteren

11. april 2018

En festlig eftermiddag med auktion, forældre- og borgmesterbesøg afsluttede i sidste uge valgfaget InnoTalent, hvor 23 elever fra 7. klasse har arbejdet teoretisk og praktisk med innovation, iværksætteri og genbrug. 

”Køb nu, så vi kan få en fed tur.” Sådan lød opfordringen til forældre, der i sidste uge deltog i afslutningen på valgfaget InnoTalent. Her præsenterede 23 elever fra 7. klasse på Højvangskolen, Bankagerskolen og Dagnæsskolen deres projekt om innovation, iværksætteri og genbrug. I løbet af 10 undervisningsdage har de arbejdet både teoretisk og praktisk med projektet, hvor de blandt andet har fremstillet møbler, tasker og smykker, som blev solgt til auktionen på afslutningsdagen. 

Forældrene var ivrige købere, der overbød hinanden, og eleverne endte med 2.500 kr., som de skal bruge på en bowlingtur inklusiv spisning og masser af hygge. 

Vedhæftet er billeder fra afslutningen. Foto: Learnmark Horsens 

Fra snuse-valgfag til permanent valgfag

Valgfaget InnoTalent afvikles i samarbejde med Learnmark Tech og Learnmark Business. Direktør for Learnmark Horsens Niels Yde sagde blandt andet i sin velkomst til arrangementet: 

”I har i dette valgfag skabt nyt liv ud af noget, der bare skulle smides væk. Det har I gjort ud fra forskellige teorier og metoder, som man lærer på Learnmark Tech og Learnmark Business. I har været kreative, innovative, nysgerrige og arbejdssomme. Jeg hører også fra lærerne, at I har været en dejlig gruppe at arbejde sammen med – og vi glæder os til at byde en del af jer velkommen til jeres permanente valgfag efter sommerferien.” 

Det er anden gang, Learnmark Tech og Learnmark Business afvikler valgfaget InnoTalent for 7. klasse-eleverne på sydbyens tre folkeskoler. De har i løbet af dette skoleår prøvet forskellige valgfag, så de har et godt grundlag for at vælge det valgfag, som de både skal have i 8. og 9. klasse. Her har omkring 60 elever fra de tre skoler valgt at fortsætte deres forløb på erhvervsuddannelserne på Learnmark Horsens. 

På vej ud ad døren efter et vellykket afslutningsarrangement siger en af eleverne: 

”Det har været et fedt valgfag, fordi vi har arbejdet kreativt, brugt vores fantasi og lavet en masse samarbejdsøvelser. Jeg har lært en del nyt inden for bæredygtighed, og jeg glæder mig til at fortsætte med valgfaget i 8. og 9. klasse.” 

Ros fra borgmesteren

Borgmester Peter Sørensen var også inviteret til valgfagsafslutningen, og han kvitterede med både ros og begejstring over elevernes produkter og en opfordring til forældrene. 

”I Horsens har vi de seneste år hævet uddannelsesniveauet. Det er jeg stolt af, og det skal vi blive ved med at have fokus på. Det vigtigste er, at de unge vælger lige præcis den uddannelse, der passer til dem. Det er samtidig vigtigt, at vi alle husker at fortælle om de mange muligheder, der er med en erhvervsuddannelse som fx udviklingen i faget og mulighederne for at videreuddanne sig,” understregede Peter Sørensen.

Produkter, som eleverne har lavet ud af genbrugsmaterialer

  • Sofa
  • Sofabord
  • Blomsterskulptur
  • Gamer-stol
  • Tøjstativ
  • Udendørs sofa
  • Tasker
  • Smykker.

InnoTalent er støttet af og er en del af smartskills.nu