Alle AMU-kurser inden for transport, lager og logistik kører igen på Learnmark Efteruddannelse

23. april 2020

Nu er det igen muligt at tage lastbil- og buskørekort, truckcertifikat og alle andre AMU-kurser inden for transport, lager og logistik på Learnmark Efteruddannelse. Al undervisning bliver gennemført, så den lever op til gældende sundhedsmæssige krav.

Hjulene på bussen og lastbilerne ruller igen på vejene i og omkring Horsens. Fra mandag den 27. april 2020 åbner Learnmark Efteruddannelse ifølge Peter Hjortdal Andersen, uddannelsesleder på Learnmark Efteruddannelse, for al undervisning på AMU-kurser inden for transport, lager og logistik.

Det er dejligt, at vi kan komme i gang igen. Vi har gjort, hvad vi kan for at afvikle så meget undervisning som muligt via fjernundervisning, men man lærer nu en gang kun at køre lastbil og bus ved at have rattet i hånden og speederen under foden.

Peter Hjortdal Andersen, uddannelsesleder Learnmark Efteruddannelse

Learnmark Efteruddannelse udbyder alle planlagte hold fra mandag den 27. april 2020. Derudover er der et ekstra hold på kurset EU-efteruddannelse for godschauffører og Truckcertifikat B, hvor der stadig er ledige pladser.

Underviser Morten fortæller blandt andet om sikkerheden i undervisningen
Udvalgte aktuelle kurser
 • 27.april 2020

  •  EU-efteruddannelse for godschauffører – EKSTRA hold

 • 11 maj og herefter hver 5. uge

  EU-efteruddannelse for godschauffører

 • 12. maj

  Opbevaring og forsendelse af farligt gods

 • 13. maj

  Godstransport med lastbil

  Personbefordring med bus

 • 14. maj

  Gaffeltruck certifikatkursus B - EKSTRA hold

 • 25. maj

  Efteruddannelse for varebilschauffører

Spritter af efter hver kørelektion

Underviserne på transportkurserne på Learnmark Efteruddannelse har de seneste dage haft travlt med at gøre undervisningslokalerne klar, så de lever op til de gældende retningslinjer for at undgå smittespredning. Hansgert Kristensen underviser i godstransport er særligt opmærksom på hygiejnen i lastbilerne.

Vi slutter alle kørelektioner med at afspritte de flader, vi har berørt i førerhuset, så vi på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde kan give lastbilen videre til næste kursist. Og så er der heldigvis god plads i lastbilerne, så vi kan holde en god afstand mellem kursist og underviser.

Hansgert Kristensen, underviser på transportuddannelserne på Learnmark Efteruddannelse

I undervisningslokalerne, hvor der på grund af afstandskravet på to meter, sidder færre elever end normalt, har hver kursist sin egen pc. Derudover skal de som en ekstra sikkerhedsforanstaltning spritte tastaturer og flader af, når de forlader deres plads, og alle har fokus på god håndhygiejne med hyppig håndvask. 

Fortsat mange AMU-kurser som fjernundervisning

Da det endnu er uvist, hvornår Learnmark Efteruddannelse kan åbne helt op for al undervisning på skolens adresser, fortsætter fjernundervisningen på mere end 35 kurser inden for fx IT, Lean, ledelse, regnskab, salg og bygge og anlæg.

Vi har kurser til mange medarbejdergrupper i en virksomhed, og hvis man benytter sig af fx VEU-godtgørelse eller lønkompensation, kan man opkvalificere sine medarbejdere på et eller flere kurser i stedet for at sende dem hjem.

Peter Hjortdal Andersen, uddannelsesleder Learnmark Efteruddannelse
Illustration: Sorte citationstegn