Andreas fra HHX var leder for en dag

03. december 2018

”Jeg har altid godt kunnet tænke mig at være leder – enten i egen virksomhed eller i en større virksomhed. Derfor søgte jeg om at blive en del af eventen Leder for en dag. 

Sådan fortæller 18-årige Andreas Gørup Andersen, som med en stærk ansøgning blev en del af den eftertragtede event, hvor kun 15 unge kunne få en adgangsbillet. 

Han går i 3. g på Learnmark Gymnasium HHX og har studieretningsfagene innovation, afsætning og virksomhedsøkonomi.

I min ansøgning beskrev jeg blandt andet, hvilke virksomhedsledere jeg ser op til, og hvorfor jeg gør det. Jeg skrev om også mine interesser, og at jeg godt kan lide at have tage ansvar, have overblik og træffe beslutninger. Jeg sendte mit CV med og en udtalelse fra min lærer.

Andreas Gørup Andersen, HHX-elev

AT VÆRE LEDER FOR EN DAG

Leder for en dag blev indledt med en introduktionsdag, hvor deltagerne fik redskaber og viden om, hvordan man bliver en god leder. På andendagen skulle de følge en virksomhedsleder for at opleve lederens arbejdsopgaver på helt tæt hold. 

HHX-eleven fra Learnmark Horsenes fulgte Hjalte Skov Walstrøm Lindbæk, som er Sales Supervisor i firmaet Pepperminds. Han står for den daglige ledelse af virksomhedens facere.

Jeg mødte kl. 9.00, hvor Hjalte startede med at koordinere dagens opgaver. Når facerne mødte ind i løbet af dagen, brugte han god tid på at motivere dem og give dem god energi, inden de blev sendt ud på dagens opgaver. I løbet af dagen gjorde han status på, om facerne nåede de fastsatte mål for antal solgte medlemskaber.

Andreas Gørup Andersen, HHX-elev
Illustration: Pile - peger mod højre

Jeg er glad for, at jeg fulgte en leder, der er meget tæt på sine medarbejdere. Han havde meget fokus på det menneskelige og det sociale, og jeg lærte meget af at opleve, hvordan han er som leder.

Andreas Gørup Andersen, HHX-elev
Illustration: Sorte citationstegn

Jeg lærte blandt andet, hvor vigtigt et godt sammenhold og en god kultur på arbejdspladsen er. Det giver glade og arbejdssomme medarbejdere, som føler, at de bliver værdsat.

Andreas Gørup Andersen, HHX-elev
Illustration: Hvide skyer på himlen
Om Pepperminds

  • Pepperminds er et field-marketing firma, som er overbeviste om, at salg frem for alt handler om at være ambassadører. 


  • Virksomheden repræsenterer NGO’er på det danske marked og sørger for at hverve nye medlemmer til disse. Kilde: pepperminds.dk

Fremtidsdrømme

Når jeg er blevet student, drømmer jeg om at arbejde i en europæisk storby som fx tjener eller guide i et halvt år. Jeg vil gerne kombinere oplevelser med at tjene penge og møde nye mennesker.

Illustration: Verdenskort

Efter et halvt år i udlandet vil jeg gerne starte min egen virksomhed. Det skal ikke være for pengenes skyld, men fordi jeg vil lære, hvordan man starter og driver virksomhed. Jeg vil afprøve, hvordan man rent praktisk laver fx regnskaber, indberetter moms og styrer et varelager.

Illustration: På et bord ligger en lineal, en fyldepen og en lommeregner

På sigt vil jeg gerne læse videre. Lige nu ved jeg slet ikke, hvilket fag det skal være – måske bliver det en uddannelse på CBS.

Illustration: Et arbejdsbord set ovenfra. Man kan se pc med en hånd på tastaturen, en kaffekop, blok og papir, der er krøllet sammen

Leder for en dag er arrangeret af Fonden for entreprenørskab.