Borgmester-ros til innovative 7. klasse-elever

09. oktober 2018

I er for seje! Sådan sluttede borgmester Peter Sørensen sin tale af, da han i dag var med til auktion i valgfaget InnoTalent.

Rosen gik til 7. klasse-elever fra Højvangskolen, Bankagerskolen og Dagnæsskolen, som i deres valgfag InnoTalent har omdannet fund fra genbrugspladsen og genbrugsbutikker til brugbare møbler, lamper og en sæbekassebil. 

Hammerslag for i alt 2.210 kr.

På bare 9 uger har eleverne designet og bygget alle de ting, som blev solgt på auktionen, hvor forældre og søskende var inviteret til at se resultatet af elevernes arbejde. 

Eleverne havde selv ansvaret for dagens arrangement. De bød velkommen, præsenterede tankerne bag deres produkter og afviklede konkurrencen Kahoot og en samarbejdsøvelse for forældrene. Til sidst blev alle tingene bortauktioneret med slagkraftige hammerslag. 

Forældrene bød ivrigt, og eleverne fik i alt 2.210 kr. for deres flotte genbrugsting. Pengene går til en festlig afslutning på valgfaget – og taler rygtet sandt, bliver det vist en bowlingtur. 

Vi er iværksættere

Inden auktionen præsenterede hver elevgruppe deres produkt. Her lagde de alle sammen vægt på vigtigheden af at genbruge materialer, og de indledte stolt deres salgstale med: ”Vi er iværksættere!” 

En gruppe havde lavet lamper af gamle globusser, som de havde sat så kasserede lampefødder og en vandpibe. Fra podiet fortalte de gæsterne om processen fra idé til færdigt produkt. 

”Vi har i valgfaget fået sat vores kreativitet på prøve, og vi er blevet inspireret af retrostilen, hvor kasserede ting får helt nyt liv. Vi har planer om at videreføre vores virksomhed, som vi kalder Lyggen, for mon ikke der er flere gamle globusser i Horsens, der skal renoveres.”