Business-elever imponerer i Løvens Hule

23. november 2018

Eleverne på Learnmark Business har i de sidste to måneder arbejdet med at udvikle innovative forretningsidéer. Til Løvens Hule eventet fik de mulighed for at pitche deres idé for erhvervsfolk, som gav eleverne konstruktiv feedback og til sidst kårede den bedste forretning.

Elevernes ideer var både kreative og meget forskellige. Nogle havde udviklet et digitalt betalingssystem, andre en læringsapp til indskolingselever og et stemmestyret bilradio.

Vil øge trafiksikkerhed og redde liv

Vindergruppen bestod af Amalie Westenholz, Amalia Fredeløkke og Stine Sloth Sørensen. De har udviklet et it-system, der implementeres i bilernes GPS’er, og som advarer bilister, inden der kommer et redningskøretøj.

”Vi hedder Drive Safe, og målet med teknologien er at være med til at skabe kortere reponstider og i sidste ende at redde menneskeliv,” siger Amalia Fredeløkke.

De tre piger har alle lige fået kørekort. Ideen til forretningen fik Stine efter en tur bag rattet, hvor hun mødte en ambulance, som overraskede hende.

”Jeg hørte den meget sent, og så var det svært at finde et ordentligt sted, da jeg skulle give plads til den. Det kan skabe en farlig situation og sænke ambulancernes hastighed, så der går længere tid, før de kommer ud på ulykkesstedet, og det kan koste liv” siger Stine Sloth Sørensen.

Eleverne har også deltaget i Danish Entreprenuership Award 2018. Der fik de tre piger en 18 plads ud af mere end 300 deltagende hold.

”Det var virkelig fedt! Det var med til at booste vores motivation til at arbejde videre med ideen,” siger Stine Sloth Sørensen.

Erfarne dommere

Dommerpanelet bestod af seks garvede mennesker fra det danske erhvervsliv. De skulle vurdere elevernes idéer med udgangspunkt i forskellige parametre blandt andet, hvor realiserbar, innovativ og værdiskabende forretningen er. En af dommerne er Bent Kyndesgaard, han er uddannet ingeniør og har været selvstændig i mere end 38 år.

”Som erhvervsmand er jeg glad for, at de unge arbejder med innovation. De er kreative og har en masse skøre ideer, og det er jo mange gange det, man vinder på. Der er særligt et par projekter, jeg synes, der er noget gods i,” siger Bent Kyndegaard.

Vinderidéen skal føres ud i livet

Eleverne havde fire minutter til at præsentere deres idé og forretningsmodel for dommerne. Efter tre gange pitch blev Drive Safe udråbt som vindere. Amalie, Amalia og Stine var mere end tilfredse med dagens resultat, og de var ikke i tvivl om, at de vil blive ved med at arbejde videre med deres idé!

”Vi giver ikke op. Vi har allerede kontaktet en programmør for at høre, hvad der skal til for at lave det tekniske. Om ti år arbejder vi forhåbentlig stadig med det her,” siger Amalia Fredeløkke.