Business-elever samarbejder med handelsskoleelever fra Kiel

26. februar 2018

Det summer i klasseværelset på Learnmark Business. Elever forhandler på engelsk, tysk og dansk. De har travlt, for det handler om at få så mange ordrer i hus som muligt – og det handler om at købe varerne til den lavest mulige pris. 

HG- og EUX-elever fra Learnmark Business og elever fra den tyske handelsskole RBZ Wirtschaft i Kiel samarbejder om et projekt, hvor de i grupper skal starte en simuleret virksomhed, der sælger kontormøbler. Samtidig skal de indrette et kontor med 10 arbejdspladser. Inventaret, som er fx borde, stole, lamper og skabe, skal de købe af hinanden. 

I begyndelsen af projektet forhandler de med hinanden via e-mail og Skype, og her er forretningssproget engelsk. Som afslutning på projektet mødes eleverne for at prutte prisen på deres indkøb endnu længere ned og for at lukke handlerne. 

Samarbejdet RBZ Wirtschaft i Kiel er flere år gammelt. Nogle gange rejser Learnmark-eleverne til Kiel, men denne gang kom seks elever fra Kiel til Horsens. 

Sælger med rabat den sidste dag

Nina Jensen går på grundforløb 2 på HG-Business, og hun har sammen med sin gruppe startet det simulerede firma Danish Furniture, der sælger kontormøbler i en forholdsvis dyr prisklasse. 

”Det er et spændende projekt, fordi vi lærer meget om, hvordan virksomheder handler med hinanden, hvordan man forhandler om priser og kontakter hinanden gennem forretningsbreve. I starten regnede vi med en fortjeneste på 50 procent, men det var åbenbart for meget, så vi har sat priserne ned undervejs, og her på den sidste handelsdag har vi givet yderligere 25 procent i rabat,” fortæller Nina Jensen. 

I starten af projektet skulle eleverne lave en virksomhedsbeskrivelse, markedsføringsmateriale og budget. Inden projektet slutter helt, skal de blandt andet lave en resultatopgørelse. 

Fra genert til hårde forhandlinger

Ved siden af Danish Furniture arbejder medarbejderne i en af de tyske virksomheder. De har næsten ikke tid til et interview, fordi de er ved at skabe sig et overblik over deres samlede udgifter, og hvad de mangler at købe. 

Viktor Winther, som drømmer om at læse økonomi, når han har afsluttet handelsskolen i Kiel, er meget begejstret for projektet og for at være i Horsens. 

”Jeg har aldrig været i Danmark før, så det er en stor oplevelse for mig. I begyndelsen var jeg lidt nervøs for at skulle tale engelsk med de danske elever, men det går meget bedre, efter vi har lært hinanden lidt bedre at kende. Alle grupper er i konkurrence med hinanden, og de fire grupper fra Kiel har også en intern konkurrence om at være bedst. Og vi vil vinde,” understreger Viktor Winther.

En del af tyskernes besøg i Horsens er også sociale aktiviteter, hvor eleverne lærer hinanden at kende og har det sjovt gennem forskellige lege og samarbejdsøvelser.

Kiel - Business - februar 2018  (1).jpg
Kiel - Business - februar 2018  (2).jpg
Kiel - Business - februar 2018  (3).jpg
Kiel - Business - februar 2018  (5).jpg