Caroline og Steffie svarer på spørgsmål om EUX-Business

17. januar 2018

Steffie Bryde Riis og Caroline Vinther Brandstrup går på studieåret på EUX-Business i Horsens. Sommeren 2018 afslutter de første del af deres EUX-uddannelse, og de fortsætter begge i en toårig elevplads, som er anden del af uddannelsen. Steffie Bryde Riis drømmer om en elevplads inden for detailhandlen, mens Caroline Vinther Brandstrup søger elevplads som lægesekretær.

Hvorfor valgte du EUX-Business?

Steffie: Jeg var i brobygning på EUX-Business, hvor jeg ret hurtigt fandt ud af, at det er her, jeg hører til. Det er en god uddannelse, når jeg gerne vil arbejde i detailhandlen, og undervisningsformen med projekter og opgaver, som tager udgangspunkt i rigtige virksomheder, er både spændende og motiverende. 

Caroline: Jeg vil først uddanne mig til lægesekretær og få erfaring inden for sygehussektoren. Senere vil jeg uddanne mig til sygeplejerske. Det kan jeg, fordi jeg på EUX-Business har gymnasiefag, så jeg kan læse videre. 

Hvad er det bedste ved EUX-Business? 

Steffie: Jeg kan godt lide, at eleverne får meget ansvar. Det får vi både i undervisningen, og når jeg er på fx folkeskoler og til åbent hus-arrangementer for at fortælle om uddannelsen. 

Caroline: Med en EUX-eksamen bliver jeg både student og faglært. Det betyder, at jeg har mange muligheder, når jeg efter fire år er færdigudlært – jeg kan både søge job eller søge ind på en videregående uddannelse.

Steffie og Caroline fortæller om EUX-Business

Hvad er dit yndlingsfag?

Steffie:  Jeg kan allerbedst lide samfundsfag og engelsk, men jeg er faktisk ret glad for de fleste fag. Jeg har jo valgt uddannelsen efter, hvilke fag, jeg synes, er interessante. 

Caroline: Jeg oplever, at de fag, vi har på EUX-Business, er relevante for mit kommende job som lægesekretærelev. På den måde bliver de også spændende, men mit yndlingsfag er helt klart samfundsfag. 

Hvordan er studiemiljøet på EUX-Business?

Steffie: Vi har været på studierejser til både København, Berlin og Budapest, hvor vi både har lært om kulturforskelle og besøgt virksomheder. De ture har rystet os godt sammen på tværs af klasserne. Vi har også valgfag på tværs af klasserne, og det betyder, at vi kommer til at lære mange at kende på EUX-Business. Det er godt! 

Caroline: Vi er til en del foredrag og oplæg, hvor iværksættere, repræsentanter fra virksomheder og tidligere elever fortæller om deres karrierevej og erfaringer fra erhvervslivet. Det er megafedt at høre om, og foredragene er tit en del af de projekter, vi arbejder med.