Caroline skaber sig en karriere i erhvervslivet med tysk som hovedsprog

19. marts 2021

Caroline Pedersen er udlært handelsassistent med speciale i salg B2B hos Bestseller, hvor hun sad med det tyske marked. I dag er hun afdelingskoordinator i Jack&Jones Retail, hvor hun koordinerer al outlet i hele Europa. Koncernsproget i Bestseller er engelsk, hun taler hver dag tysk med sine kolleger i Tyskland, og hun taler dansk og engelsk med sine kolleger i Brande. 

Hun har altid været glad for tysk og afsluttede det på B-niveau på HHX. Efter gymnasiet boede hun to skisæsoner i Østrig, hvor hun var skiinstruktør for børn og voksne.

Her blev jeg ret sikker i at tale tysk. Så drømmer man om at arbejde i en international virksomhed, vil jeg klart anbefale, at man bruger sit sabbatår på at lære et sprog og den kultur, det tales i, at kende. Det gør dig attraktiv, når du fx skal søge elevplads eller job.

Caroline Pedersen, afdelingskoordinator i Jack&Jones Retail
Caroline står foran et stort logo, hvor der står Jack & Jones på

Kombinerer sprog og erhvervsliv

Engang drømte hun om at uddanne sig til lærer, men hun havde efter gymnasiet ikke ro til at tage en videregående uddannelse. Derfor passede en elevplads i Bestseller perfekt til hende, fordi hun kunne kombinere sprog og arbejde i en virksomhed.

I starten var det angstprovokerende, når jeg skulle skrive til en sælger i Tyskland, men der var jo ikke noget at gøre, så jeg sprang bare ud i det. Og sælgerne er så gode til at hjælpe en – og så er de heldigvis ligeglade med grammatikken, de er bare glade for at kunne kommunikere på deres modersmål.

Caroline Pedersen, afdelingskoordinator i Jack&Jones Retail
Illustration: To hænder på et pc-tastatur - de skriver

Alle vil gerne hjælpe

I alle brancher er der særlige fagudtryk, og dem lærer man ifølge Caroline Pedersen ret hurtigt.

Der er altid nogen, der kan hjælpe dig, og forstår man ikke noget i en mail, så ringer man bare til dem og beder dem om at forklare det på en anden måde. Og fejler man, gør det ikke noget, det gør faktisk bare en bedre.

Caroline Pedersen, afdelingskoordinator i Jack&Jones Retail
Illustration: Telefonrør fra en fatstnettelefon

For Caroline Pedersen har en elevuddannelse været det helt rigtige uddannelsesvalg.

Som elev arbejder man med alt i praksis, og teorien får man, når man er på skole. At være elev har været et godt springbræt for min karriere

Caroline Pedersen, afdelingskoordinator i Jack&Jones Retail
Illustration: Sorte citationstegn