Deltag i åbent hus hjemme fra sofaen

22. januar 2021

I januar og februar afholder ungdomsuddannelserne hvert år åbent hus-arrangementer for unge, der snart skal vælge uddannelsesvej. I år afholder alle ungdomsuddannelserne på Learnmark Horsens dem som online arrangementer. 

Den store parkeringsplads ved Learnmark Gymnasium HHX og HTX plejer hvert år at være fyldt den aften i januar, hvor gymnasiet afholder åbent hus. Omkring 500 unge i udskolingen og deres forældre plejer denne aften at sidde tæt i Multihallen, hvor Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX og HTX, præsenterer aftenens program. Imens er mange af skolens elever i gang med at gøre deres stande præsentable, så de kan tage imod de mange spørgende gæster. 

Sådan bliver det ikke i januar 2021. I år er alle de traditionelle åbent hus-arrangementer på Learnmark Horsens’ uddannelser erstattet af online åbent hus. Her kan interesserede få mere viden om uddannelsernes indhold og en guidet tour i nogle af undervisningslokalerne og fællesarealerne, mens de sidder hjemme i stuen. Det hele foregår som en blanding af live stream, videoer og mulighed for at stille spørgsmål til fx elever, lærere, studievejledere og ledere. 

Niels Yde, der er direktør på Learnmark Horsens, havde foretrukket åbent hus-arrangementer med fysisk fremmøde på skolen, men han har fuld forståelse for, at det under den aktuelle corona-situation ikke kan være anderledes.

Det personlige møde er altid at foretrække, og derfor gør vi også alt, hvad vi kan for at give vores virtuelle besøgende den bedst mulige information og de bedst tænkelige muligheder for at få svar på deres spørgsmål om uddannelsesvalg. Det gælder både de aftener, hvor vi afholder online åbent hus på de forskellige uddannelser, og i hverdagene, hvor interesserede kan booke en aftale med en studievejleder.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Online oplæg – korte oplæg om uddannelserne

Sidst i januar og først i februar afvikler uddannelserne på Learnmark Horsens også korte online oplæg, hvor en studievejleder og/eller en uddannelsesleder vil præsentere fx uddannelsernes indhold, undervisningsform og fremtidsmuligheder. Her har deltagerne også mulighed for at få svar på deres spørgsmål.

Disse korte oplæg er for dem, der endnu ikke er helt afklarede om deres uddannelsesvalg. Online oplæg afvikles også live, så der er god mulighed for deltagerne til at stille deres spørgsmål, og så de kan få svar med det samme.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens
Illustration: Pile - peger mod højre

Nyhedsbreve om uddannelsesvalg målrettet til forældre

For mange forældre kan de mange forkortelser inden for uddannelsesverdenen og de mange nye uddannelser være en jungle at finde vej i. Derfor tilbyder Learnmark Horsens forældre en serie på 12 online nyhedsbreve, hvor de både får redskaber til at tale med deres teenagere om uddannelsesvalg generelt og får viden om primært uddannelserne på Learnmark Horsens.

Uddannelsesmessen i Forum Horsens plejer at give forældrene et godt overblik over de forskellige gymnasie- og erhvervsuddannelser. Den mulighed er også rykket online i år. Som supplement til dette har vi udarbejdet en række nyhedsbreve, hvor forældrene hjemme kan tilegne sig viden om uddannelserne, når det passer dem.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens
Illustration: Et arbejdsbord set ovenfra. Man kan se pc med en hånd på tastaturen, en kaffekop, blok og papir, der er krøllet sammen