Det er fedt at være kontorelev

14. september 2016

Jeg er så glad for mit job, det er megafedt at være kontorelev! Jeg får mere og mere ansvar og prøver mange forskellige administrative opgaver.

Camilla, kontorelev ved arkitektfirmaet RUM i Horsens
Illustration: Sorte citationstegn

22-årige Camilla Christiansen har siden december 2015 været kontorelev hos arkitektfirmaet RUM i Horsens. Hun er vild med sit job, selvom det ikke lige var den retning, hun havde tænkt på, da hun gik på stx. 

"Efter min studentereksamen fik jeg job i Elgiganten, og jeg blev mere og mere overbevist om, at en kontoruddannelse ville passe mig bedre, end et langt studie. Derfor søgte jeg ind på HG-S på Learnmark Horsens," fortæller Camilla Christiansen. 

10 travle uger

HG-S er en obligatorisk tillægsuddannelse til studenter, som ønsker en elevplads inden for kontor, handel, finans eller detail. Som stx-student har Camilla Christiansen haft fagene IT, afsætning og erhvervsøkonomi, og hun har afsluttet sit HG-S-forløb med en tværfaglig projekteksamen. 

"Det har været et travlt og fagligt udfordrende forløb, fordi man skal lære ret meget på kort tid. Jeg har på HG-S fået viden og værktøjer, som jeg kan bruge i mit nuværende job, så det har bestemt været det hele værd," understreger hun. 

Godt sammenhold 

På HG-S gik Camilla Christiansen i klasse med nogle, der var meget ældre end hende og nogle, der netop var blevet studenter. 

"Det var fedt, at vi var så forskellige, både hvad angår alder og erfaringer. Vi var alle ret målrettede og gik efter at lære mest muligt på den korte tid. Vi kom til at lære hinanden ret godt at kende, fordi forløbet var så intenst," fortæller hun. 

Ansvar

Camilla Christiansen er den første kontorelev, som RUM har, og hun er derfor selv med til at definere sine arbejdsopgaver. 

"Jeg er så glad for mit job, det er megafedt at være kontorelev! Jeg får mere og mere ansvar og prøver mange forskellige administrative opgaver. Jeg sidder fx i receptionen, bogfører og hjælper arkitekterne med at printe tegninger og følger op på kontrakter," siger hun.

Forløbet på HG-S

  • er koncentreret og målrettet
  • er direkte rettet mod job i erhvervslivet
  • har ingen gentagelser af fag, som man allerede har haft
  • indeholder undervisning i de fag, som man mangler for at kunne søge en elevplads.
Camilla Christiansen har en eksamen fra HG-S og er kontorelev hos  arkitektfirmaet RUM i Horsens Camilla Christiansen har en eksamen fra HG-S og er kontorelev hos arkitektfirmaet RUM i Horsens