Dimissionstaler på Learnmark Business: ”Der findes kun én rigtig karrierevej – og det er din egen vej.”

21. januar 2020

Fredag den 17. januar 2020 blev i alt 45 EUX-studenter og EUD-dimittender hyldet til en festlig dimission på Learnmark Business. Ulla Anholm, HR Business Partner i DSV, holdt dimissionstalen, som tog udgangspunkt i, at der kun findes én rigtig uddannelses- og karrierevej - og det er den enkeltes egen vej. 

”Der findes kun en rigtig karrierevej – og det er din egen vej.”  Sådan indledte Ulla Anholm, HR Business Partner i DSV, sin tale til dimittenderne på Learnmark Business, da de af familie, venner og undervisere blev fejret til dimission den 17. januar 2020. 

Transport- og logistikvirksomheden har tradition for at have mange elever inden for spedition og shipping, og netop Ulla Anholms kendskab til unge under uddannelse dannede baggrund for en vedkommende tale til dimittenderne.

Jeg anerkender jeres indsats under uddannelsen, jeres vedholdenhed og udholdenhed til at gennemføre den. I står nu med et uddannelsesbevis og har et solidt fundament for at nå jeres mål i fremtiden. Mod, udholdenhed og vedholdenhed er alle kompetencer, som vi har brug for i erhvervslive. For mine kolleger og mig er kimen til daglig stolthed og inspiration at følge elevernes udvikling og se dem finde deres egen vej.

Ulla Anholm, HR Business Partner i DSV
Taler

Forskellige karriereveje i DSV

I talen til dimittenderne fortalte Ulla Anholm om DSV-elever og deres personlige karrierevej: Jesper, der kort efter endt elevtid blev spurgt, om han ville starte sin egen afdeling op i Nürnberg. Emil, der dagen efter han blev udlært, rejste til Göteborg for at undervise mere erfarne kolleger i, hvordan man bruger IT-systemet mere effektivt og CEO Jens Bjørn Andersen, der er uddannet speditør og i dag har ansvaret for 60.000 medarbejdere verden over.

De har alle taget den samme kontoruddannelse med speciale i shipping og spedition, og de har alle fundet den vej, som er rigtig for dem hver især. Mit ønske for jer er, at I med tillid til jer selv træder skridtene på den vej, som er rigtig for netop jer og vid, at I altid ved at sætte den ene fod foran den anden, danner jeres egen vej – og det er den rigtige.

Ulla Anholm, HR Business Partner i DSV
Dimittender med huer lytter til taler

Fra Learnmark Business til elevplads

I alt dimitterede 17 fra EUD-Business og 27 studenter fra EUX-Business. De fleste fortsætter i en elevplads inden for enten kontor, detail, handel eller event, mens enkelte vælger at søge direkte ind på en videregående uddannelse efter EUX-Business. 

Musikalsk underholdning

Undervejs i dimissionen underholdt Isabella og Adam med et par sange, der gav plads til eftertænksomhed, og som afslutning på en festlig eftermiddag var der over et glas vin mulighed for at tage afsked med både klassekammerater og lærere. 

Legatmodtagere

Til dimissionen modtog fire dimittender legater på 1.000 kr. fra Learnmark Business. Legater gives til elever, der blandt andet udmærker sig ved høj faglighed, ihærdighed og godt kammeratskab. 

  • Natasja Lysbeck Bøgebjerg
  • Laura Snerle Jørgensen
  • Maria Helbo
  • Pernille Søndergaard Thomsen