Elevberetning: Én dag i Beijing

af Nicolas, Thor, Andreas, Jessica og Sarah

08. maj 2017

af Nicolas, Thor, Andreas, Jessica og Sarah 

I dag blev vi hentet af vores chauffør 08:30. Det tog ca. 1,5 time at køre ud til  vindues fabrikken Velux. Modervirksomheden ligger i Østbirk ved Horsens.

Under busturen gav Lars vores guide, Wendy, en yderst velfortjent gave (Da hun under hele turen har været virkelig informativ og fleksibel). Måden han gjorde det på, nemlig i fuld offentlig hed at give hende en gave, er lidt imod den kinesiske tradition. Men Lars har kendt hende siden 1997 og hun har været guide mange gange for Learnmark, så selvom hun hviskede til Lars, at det jo ikke var sådan man gjorde i Kina, lod det alligevel til at være okay. 

På virksomhedsbesøget var vi inde på produktionsanlægget, hvor vi bl.a. fik af vide at de tidligere importerede materialer fra Danmark, men var tvunget til at købe kinesisk producerede materialer, da den for høje pris ikke passede til det lokale marked.

Uheldigvis havde den ansatte, der stod for rundvisningen, ikke en god engelsk udtale, men hans gåpåmod og lyst gjorde, at han var ok.  Blandt eleverne var der stor respekt for ham. 
Efter rundvisningen i produktionsanlæggene kom vi over til kontorbygningen, som er en showcase bygning, der er ekstremt energibesparende og en inspiration til fremtidige kinesiske bygninger.
Her blev vi mødt af Christian Olsen, som var ansvarlig for alle Velux markeder øst for Europa. 
Han fortalte os bl.a. at det, som bliver produceret i hallerne, udelukkende bliver solgt på det kinesiske marked.
Generelt overraskede det os, at Velux prioriterer arbejdernes sikkerhed og velværd meget høj, med fx luftkvalitet, sportsfaciliteter, samt et grønt område med grøntsager, som arbejderne kan dyrke. 
Efter frokost tog vi ind til en park i midten af Beijing for at opleve den kinesiske park-kultur. Det var bl.a. en sø samt broer og kinesere, der spillede herlig musik. 

Efter parken skulle vi se et akrobat-show, hvor der var flere forskellige og dygtige akrobater, som havde imponerende tricks der gjorde, at man sad og fik nerverne helt uden på tøjet.

Efterfølgende var der en yderst lækker fællesspisning på en traditionel kinesisk restaurant. Maden var god, dog var der nogle, der mente vi ikke lavede andet end at spise. Derefter var det en livlig tur hjem til hotellet, da den kinesiske trafik er en verden for sig selv. Det er i hvert fald ikke et sted, man har lyst til at tage sit kørekort.

Dagen har i sig selv været meget oplevelsesrigt og noget vi 200% vil gøre igen.