Elever på EUX-Business handler med unge i Kiel

16. marts 2017

Det er efterhånden blevet en tradition, at eleverne på EUX-Business samarbejder med elever fra en handelsskole i Kiel om et forretningsprojekt. Som afslutning på projektet mødes eleverne i enten Kiel eller Horsens, og denne gang var det eleverne fra Horsens, der tog bussen sydpå. 

I projektet er eleverne inddelt i mindre virksomheder, som skal købe og sælge kontormøbler af og til hinanden, så de kan indrette et fiktivt kontor. Kommunikationen mellem virksomhederne foregår på engelsk i både forretningsbreve, til forretningsmøder via Skype, og når de mødes til de afsluttende forhandlinger. 

Fedt projekt

Steffie Bryderiis og Simone Voigt Sørensen fra grundforløb 2 på EUX-Business var begge med på forretningsrejsen til Kiel, hvor de fik mange erfaringer med både en anden kultur og forretningslivet. 

”Det har været et fedt projekt, som vi virkelig har fået noget ud af, og vi har også fået prøvet nogen grænser af. Det er en god undervisningsform, og det giver et godt fællesskab på årgangen,” fortæller Steffie Bryderiis. 

Under besøget i Kiel oplevede eleverne, at de nemt kan samtale på engelsk – også selv om det er forretningsengelsk med potentielle kunder, der skal have et høfligt svar her og nu. 

”Vi fik desværre ikke solgt så mange møbler i vores virksomhed, som vi kunne have gjort. Det er måske, fordi vores priser var lidt for høje, og fordi vi ikke var så gode til at kontakte vores kunder uopfordret. Så vi har helt sikkert lært, at det er godt med realistiske priser og at være opsøgende, hvis man vil lave en gode forretning,” siger Simone Voigt Sørensen. 

Bruger viden fra mange fag

I projektet skal eleverne både kunne lave skriftligt og online salgsmateriale som fx hjemmeside, forretningsbreve, brochurer og plakater, samtidig med at de skal kunne forhandle på fremmedsprog. Det stiller store krav til deres faglighed. 

”Vi har i dansk lært at skrive mail til forretningsforbindelser, så nu kunne vi få afprøvet teorien i et ret virkeligt projekt. Vi har også haft en masse teori om fx markedsføringsmodeller, og dem har vi nu afprøvet i praksis. Det har været ret godt,” siger Simone Voigt Sørensen. 

På efternavn med lærerne

Inden afrejse var eleverne fra Horsens blevet anbefalet at pakke det pæne tøj, inden de skulle mødes med de noget mere formelle tyskere. 

”Men der er nu ikke så stor forskel på dem og os, hvad angår påklædning. Det er nok mere, når de taler med deres lærere, som de tiltaler med hr. eller fru og efternavn. Det gør vi jo slet ikke,” siger Steffie Bryderiis med et smil.