En hel dag med parabler på Learnmark Business

24. april 2019

Tre 9. klasser fra Stensballeskolen har fået undervisning i parabler på EUX-Business.

I løbet af en skoledag lærte 9. klasse-eleverne både teori om parabler, arbejdede innovativt med at finde parabler i deres nærmiljø, og de lavede beregninger på de parabler, de havde fundet og taget billeder af. 

9. klasse-eleverne arbejdede i matematikprogrammet Geogebra og blev godt assisteret af elever fra grundforløb 2 på EUX-Business, når de havde brug for hjælp til at løse opgaven. 

I videoen kan du høre

  • Linda Hansen, der underviser eleverne i matematik på Stensballeskolen, fortælle om, hvorfor hun har tilmeldt sine elever forløbet ’Parabelkavalkade’. Det er et af flere gratis forløb i konceptet Det rullende Learmnark, som grundskoler i Horsens Kommune og Hedensted Kommune kan booke.
  • EUX-eleverne Emilie og Sarah fortæller om deres erfaringer med at underviser 9. klasseeleverne.
Parabelkavalkade på Learnmark Business

Eleverne fortæller om Parabelkavalkaden

Det er lidt svært, men så spørger vi bare vores vejleder, som er en elev fra EUX-Business. Jeg kendte ikke til parabler, før jeg kom. Det gør jeg nu.

Carl-Emil, 9.a

I dag har vi blandt andet lavet beregning af nulpunkter og toppunkter i parabler. Det er altid godt at komme lidt væk fra skolen, så det ikke altid er det samme.

Benjamin 9.a

Det er på et noget højere niveau, end vi er vant til, men det er godt nok at prøve. Det var lidt en udfordring at finde parabelbuerne i lokalerne omkring, så vi valgte at lave en parabelbue ved hjælp af et sjippetov.

Marie 9.a.