EUX-Business satte fokus på demokratiet

13. november 2018

En formiddag i november fik eleverne på EUX-Business besøg af fire ungdomspolitikere, der gennem dialog-øvelser, oplæg og debat satte fokus på demokratibegrebet. 

Eleverne diskuterede i løbet af dagen emner som fx sundhed- og ældrepolitik, erhvervsuddannelser, topskat og kriminalitet. 

Her kan du læse, hvad Simone, Jacob, Marcus og Chalotte fik med sig fra dagen.

Jeg synes, det var godt at få at vide, hvad de forskellige partier står for. Det var også godt, at der var aktiviteter, hvor vi aktivt skulle tage stilling til emner og argumentere for vores synspunkter. Demokratiets dag har hjulpet mig på vej til en beslutning om, hvad jeg skal stemme til næste valg.

Jacob, GF1-elev på EUX-Business
Illustration: Sorte citationstegn

Det var en god og anderledes dag, hvor det var godt at komme ud med sine egne holdninger og høre de andres. Det overraskede mig meget, at de fire ungdomspolitikere går ind for at legalisere medicinsk cannabis.

Marcus, GF1-elev på EUX-Business
Illustration: Pile - peger mod højre

Jeg kunne godt tænke mig flere at sådan nogle dage. Jeg blev lidt provokeret af ungdomspolitikeren fra Radikal Ungdom, som ikke rigtig tog stilling. Det var altid sådan lidt ’på den ene side, og på den anden side’. Demokratiets dag bekræftede mig i, hvad jeg skal stemme til næste valg.

Chalotte, elev på studieåret på EUX-Business
Illustration: Mange blyanter

I øjeblikket arbejder vi med ideologierne i samfundsfag, så det var meget relevant for os at deltage. Der var mange spændende debatter i løbet af dagen, og de har sat gang i nogle tanker - måske vil jeg stemme anderledes, end jeg plejer, til næste valg.

Simone, elev på studieåret på EUX-Business
Illustration: To fødder står på asfalt. På asfalt er der tegnet to pile, der peger i hver sin retning