EUX-Business underviste folkeskoleelever i innovation

Kom med den med innovative ide til, hvordan man kan rumme alle kulturer omkring frokostbordet i december.

11. december 2015

Kom med den med innovative ide til, hvordan man kan rumme alle kulturer omkring frokostbordet i december. Det var opgaven, som 104 elever fra 9. klasse på Torstedskolen, Lundskolen og Horsens Byskole fik på Learnmark Business den 10. december 2015. 

9. klasse-eleverne blev guidet godt igennem den innovative proces af eleverne fra EUX-Business, som både stod for planlægningen og gennemførelsen af dagen. 

Efter to timers koncentreret arbejde kårede et dommerpanel den gruppe, der havde løst opgaven bedst og mest kreativt. 

Værdi til alle

Jette Vind er en af de undervisere på EUX-Business, som har været primus motor i projektet, og hun kan se tilbage på en vellykket og hyggelig dag. 

"Jeg er både imponeret over 9. klasse-elevernes engagement og lyst til at løse opgaven og vores egne EUX-elever, som havde arrangeret et rigtig godt forløb for vores gæster. Innovation handler om at skabe værdi, ikke alene i kroner og ører, men også socialt og personligt. Det mål nåede vi - og det glæder mig," siger Jette Vind. 

Vindergruppen

Vindergruppen bestod af seks elever fra Horsens Byskole og en elev fra Lundskolen. Dommerne sagde i deres begrundelse blandt andet, at gruppens ideforslag gjorde alle religioner og kulturer ligeværdige. Det viste deres brug af symboler tydeligt: Billedet af jordkloden, der bæres af mange hænder, og ideen om en guirlande med forskellige religiøse motiver som et symbol på, at vi alle er kædet sammen. 

Amanda Gregersen fra Horsens Byskole var en af de syv elever fra vindergruppen, som kom hjem med mange indtryk. 

"Det har været en megasjov dag, og det fungererede rigtig godt, at det var EUX-eleverne, der underviste os. Vi oplevede, at de synes, det er sjovt at undervise. De er ikke meget ældre end os, så det kunne i princippet være mig lige om lidt," sagde Amanda Gregersen efter præmieoverrækkelsen. 

Julemiddag til alle

Grundforløbseleverne på Fødevarer, jordbrug og oplevelser havde tilberedt en lækker julefrokost, som deltagerne nød efter formiddagens hårde arbejde. Menuen bestod af julefrikadeller og kyllingebryst med råkostsalat samt æblecrumble med vaniljeflødeskum til dessert. Korshærspræst Jakob Hjørnholm tog rest-maden med til Varmestuen, så flere end blot deltagerne i dagens arrangement kunne få glæde af den gode julemad. 

Lærerigt projekt

EUX-elev Camilla Jeppesen er en af de mange elever, der har været med til at planlægge og gennemføre dagen, og det arbejde har hun lært meget af. 

"Vi har haft fire dage til at forberede forløbet, og jeg har lært rigtig meget om at samarbejde, og at man som lærer skal forberede sig meget, når man skal undervise. Og så lærer man bare rigtig meget, når man skal lære andre noget, i stedet for at man bare får det fortalt," siger Camilla Jeppesen. 

Dommerpanel: Korshærspræst Jakob Hjørnholm, sognepræst Peter Stentoft, børn -og flygtningechef/socialrådgiver Cicek Sahin og kommunikationschef Elisabeth Damkjær.