EUX styrker optaget på de merkantile erhvervsuddannelser

07. juni 2017

Antallet af elever, der vælger den merkantile erhvervsuddannelse EUX-Business i Horsens, er næsten fordoblet siden uddannelsens start i 2015. 

På Learnmark Business hænger stillingsopslag med ledige elevpladser tæt på skolens opslagstavle. Den bliver ajourført hver dag, men opslagene måtte gerne forsvinde hurtigere, end de gør i øjeblikket, hvor der er flere elevpladser inden for kontor, handel, detail, finans og event, end der er elever. 

Derfor glæder det afdelingschef Carsten Jakobsen, at flere unge i Horsens har valgt at starte på EUX-Business efter sommerferien. EUX-Business er den merkantile erhvervsuddannelse, hvor man tager en erhvervsfaglig studentereksamen, så man både bliver faglært og student på én gang. 

”Vi oplever, at virksomhederne efterspørger flere elever, end vi kan finde til dem. Derfor er jeg glad for, at flere unge i år søger de merkantile erhvervsuddannelser direkte fra grundskolen, så vi på sigt bedre kan honorere erhvervslivets behov,” siger Carsten Jakobsen. 

På EUX er niveauer og tempo højt fra starten og undervisningen gennemføres i ofte samspil med erhvervslivet og konkrete virksomhedsudfordringer. Dermed er undervisningen mere afvekslende og praksisnær, og den styrker elevernes erhvervskompetencer, hvad enten uddannelsen bruges som afsæt til en elevplads eller til videregående uddannelse. 

EUX er løftestang til at nå målet

EUX-uddannelserne, som både udbydes på de merkantile og tekniske erhvervsuddannelser, kan være dem, der skal være løftestangen til at nå den nationale målsætning om, at mindst 25 procent i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse direkte fra 9. eller 10. klasse. 

”Omkring dobbelt så mange grundskoleelever har valgt at starte på EUX-Business efter sommerferien i forhold til uddannelsens start i 2015. Det tager vi som et tegn på, EUX-uddannelserne er attraktive for de unge, og at det er netop EUX, som skal bane vejen for, at vi får flere faglærte unge både inden for de merkantile og tekniske erhvervsuddannelser,” understreger Carsten Jakobsen. 

Alt tyder på, at reformen af erhvervsuddannelserne, som trådte i kraft i 2015, er slået igennem på de merkantile erhvervsuddannelser Horsens. Her tegner EUX-Business sig for den største stigning, men antallet af unge, der søger HG-Business, har også været svagt stigende siden 2015.