EUX-tømrer i praktik i Grønland

01. februar 2017

Niclas Saaby er ved at uddanne sig til EUX-tømrer og har netop afsluttet første hovedforløb. Han er i lære hos tømrerfirmaet Torntoft og Mortensen, men første halvår af 2017 skifter han de kendte rammer i Horsens ud med et halvt års praktik hos BJ. Entreprise i Sisimiut, Grønland. 

Praktikken i Grønland er kommet i stand via PIU (Praktik i udlandet), og fordi hans primære praktiksted Torntoft og Mortensen har vist stor velvilje over for Niclas´ lyst til at tage en del af sin uddannelse i udlandet. 

Rejsebrev fra Grønland

Niclas skriver i sit rejsebrev til Learnmark Tech: 

Grønland er et utroligt smukt sted og meget anderledes end lille Danmark. Selve naturen er storslået, og den har langt større effekt, end vi er vant til derhjemme. Da jeg rejste herop, blev jeg fx nødt til at overnatte i lufthavnen i Kangerlussuaq (Sønderstrømfjord), da der var orkan i Sisimiut (Holsteinsborg) med vindstød på op omkring 36 m/s. 

På trods af de hårde betingelser for at leve heroppe er byen i vækst og har i dag omkring 6000 indbyggere. 

Da jeg var ankommet på det kollegie, jeg skal bo på, mens jeg er i Grønland, fik jeg en lille rundtur i byen af Michael, som jeg havde haft kontakt med hjemmefra. Michael står for tømrerafdelingen i BJ Entreprise, hvor jeg i et halvt år er ansat som tømrerlærling. 

På trods af byens størrelse, ar der masser af butikker, fritidsaktiviteter og offentlige kontorer – fx tre Brugser, en retsbygning, et hotel, en JYSK, en biograf og to skipister. 

Nu er der gået en cirka en uge, siden jeg ankom hertil, og det har bestemt ikke skuffet mig. Alle er utroligt flinke og tager tingene meget afslappet, hvilket jeg oplever som en stor kontrast i forhold til i Danmark. 

Det en fantastisk oplevelse og en god måde at opleve verden på, så hvis der er andre, der skulle have lyst til at tage springet og tage et praktikophold i udlandet, så kan jeg kun anbefale det! 

Venlig hilsen
Nichlas Saaby