Far og sønner driver kloakmester
virksomhed sammen

24. juli 2017

Et godt tilbud på en brugt rendegraver var starten på entreprenør- og kloakmestervirksomheden ’Molte og far’, som i dag drives af Johannes Moltesen og hans tre sønner. De er uddannet kloakmestre fra Learnmark Horsens, senest har den ene af sønnerne bestået den teoretiske eksamen i juni 2017. 

”Min ældste søn og jeg blev i 2008 enige om at købe den brugte rendegraver, og at vi ville uddanne os til kloakmestre, så vi kunne lave en virksomhed sammen. I dag har vi i ’Molte og far’, som hører til i Allingåbro, mange forskellige entreprenøropgaver og har særligt fokus på spildevandsrensning, omfangsdræn og radondræn,” fortæller Johannes Moltesen. 

Store faglige krav

Han tog sin kloakmestereksamen som aftenundervisning, hvor der i dag også er mulighed for fjernundervisning. Det vil sige, at man har mulighed for at følge undervisningen hjemme i stuen via webkamera. Vælger man at uddanne sig til kloakmester på aftenhold, har man færre tilstedeværelsestimer end dem, der uddanner sig på daghold. Det er ifølge Johannes Moltesen noget, man skal være opmærksom på. 

”Man kommer ikke sovende til kloakmesteruddannelsen, og man bruger meget tid på den, fordi man går i skole to aftener om ugen og har lektier ved siden af.  Inden man starter, skal man være indstillet på at gå seriøst til uddannelsen, hvor der er store faglige krav. Men uddannelsen var min vej til den virksomhed, jeg har i dag, og jeg har ikke fortrudt det et øjeblik,” siger kloakmesteren. 

Årlig ajourføring

Johannes Moltesen og sønnerne deltager hvert år i en ajourføringsdag på Learnmark Horsens, hvor de får viden om alle nye tiltag og ny lovgivning i branchen. 

”Det er utroligt vigtigt, at vi overholder alle gældende regler, da kloakmesteren jo har et skærpet ansvar i forhold til autorisationsloven,” understreger Johannes Moltesen.