Fjernundervisning i Excel har gjort arbejdsdagen lettere

15. maj 2020

Michael Sølvsten Kristiansen arbejder til dagligt som salgskonsulent i stillads- og materialeudlejningsfirmaet Brunsgaard A/S. Han er blevet bedre og hurtigere til sit arbejde efter et online it-kursus på Learnmark Efteruddannelse, hvor han lærte om Excel på først det grundlæggende- og så videregående niveau.

Normalt består Michael Sølvsten Kristiansens arbejdsopgaver i at køre rundt til en masse forskellige byggepladser og udleje byggematerialer som f.eks. forskalling, understøtning og elementstøtter mm. Når sagerne har skulle være afsluttet, har han tit brugt Excel, men uden det store kendskabs til programmets genveje og formler var det både en tidskrævende og besværlig del af jobbet.

Før var det besværligt og tog lang tid for mig at lave en pæn afslutning af sagerne, og jeg sad nogle gange og regnede efter med en lommeregner for at være sikker på, at det var de rigtige priser. Nu, hvor jeg har været på kursus, er det blevet meget lettere. Jeg har styr på formler, genveje og kan sætte det pænt op, så det ser ordentligt ud. Det er blevet meget hurtigere og nemmere for mig at arbejde med Excel.

Michael Sølvsten Kristiansen, salgskonsulent Brunsgaard A/S.

God måde at lære på

Da Michael Sølvsten Kristansen fik mulighed for at komme på kursus under hjemsendelse grundet COVID-19. Var han ikke i tvivl om, at et kursus i Excel ville være brugbart for ham. Kurset fra Learnmark Efteruddannelse foregik som fjernuddannelse online, så han har kun kommunikeret med sin lærer over telefon og mail. Opgaverne er blevet stillet online og er forklaret i videoer, og det har været en god måde at lære på, synes han.

Det har været en fordel for mig, at jeg kunne modtage undervisning hjemmefra. Videoerne forklarede opgaverne rigtig godt, og jeg synes faktisk, at jeg lærer bedre af at se en video end ved at læse en tekst. Begynderkurset var lidt nemt i begyndelsen, fordi jeg på forhånd havde arbejdet med Excel, men det blev hurtigt mere avanceret, hvor det handlede om formler og genveje. Det var fedt, fordi jeg kunne se, at jeg kunne bruge det i min hverdag til at løse arbejdsopgaverne hurtigere, og jeg er mere sikker på at slutsedlerne er rigtige og overkommelige at læse. Michael Sølvsten Kristiansen, salgskonsulent Brunsgaard A/S.

Michael Sølvsten Kristiansen, salgskonsulent Brunsgaard A/S.

Anbefaler efteruddannelse

Kurset tog i alt fire dage, og Michael Sølvsten Kristiansen har lært alt fra de grundlæggende formler og opstilling til betinget formatering, datavalidering og indlejrede funktioner. Nu er han tilbage hos firmaet og bruger det, han har lært. Kurset er det første, han er på, siden han blev uddannet struktør, men det bliver temmelig sikkert ikke det sidste.

Det har været et rigtig godt kursus, som jeg bestemt vil anbefale til andre, der arbejder med tal. Undervisningen var lige til at gå til, og jeg har fået en masse værktøjer, der gør min hverdag nemmere. Lige nu har vi en masse at se til i firmaet, men jeg vil gerne have fjernuddannelse igen – helst online.

Michael Sølvsten Kristiansen, salgskonsulent Brunsgaard A/S.