Flere vil være EUX-smed og EUX-industritekniker

04. december 2017

Learnmark Horsens opretter for første gang hovedforløbshold på uddannelserne EUX-smed og EUX-industritekniker. 

EUX-eleverne, der i øjeblikket er ved at afslutte grundforløb 1 på EUX-Tech på Learnmark Horsens, har valgt uddannelsesretning. Her er der en markant stigning i interessen for uddannelserne EUX-smed og EUX-industritekniker. Det betyder, at Learnmark Horsens fra august 2018 opretter hovedforløb på de to uddannelser for første gang. 

Learnmark Horsens får i august 2018 også sine første hovedforløbselever på EUX-stenhugger. Derudover fortsætter skolen med at udbyde EUX-tømrer, EUX-murer, EUX-brolægger, EUX-struktør og EUX-Business. 

Teori og håndværk på højt fagligt niveau

Morten Hougaard, uddannelsesleder på EUX-Tech, er glad for den stigende interesse inden for teknologifagene. 

”Det er en klar styrke for EUX-uddannelserne i Horsens, at vi fra næste skoleår også har hovedforløbet på EUX-smed og EUX-industritekniker. Der er stor efterspørgsel på unge med et højt teoretisk og fagligt niveau også inden for metalfagene, og det får eleverne, når de vælger en EUX-uddannelse,” siger Morten Hougaard. 

Branchen udvikler sig hurtigt

Han bakkes op af Bo Ulsøe, som er direktør i metal- og forarbejdningsvirksomheden Blunico i Horsens. 

”Udviklingen i virksomhedernes arbejdsmetoder går i øjeblikket stærkt. Det, der i dag er manuelt arbejde, kan i morgen være erstattet af robotter og digitalisering. Derfor er det vigtigt, at vores medarbejdere kan kombinere teori og håndværk på et højt fagligt niveau,” understreger Bo Ulsøe. 

EUX giver gode ingeniører

På EUX-uddannelserne bliver man både student og faglært på en gang. Det vil sige, at fx en EUX-smed eller EUX-industritekniker efter fem år både er faglært med svendebrev og har fag på gymnasialt niveau, så man kan søge direkte optagelse på fx ingeniørstudiet. 

”I Danmark er der mangel på ingeniører, og EUX-uddannelserne er et godt sted at starte, hvis man vil have en karriere inden for ingeniørfaget. Ingeniører, der har en faglært uddannelse, er eftertragtede i virksomhederne, fordi de både har forståelse for det praktiske arbejde og kendskab til branchen,” siger Bo Ulsøe.