Forårets svendeprøver for bygge- og anlægsuddannelserne er aflyst

31. marts 2020

Corona-situationen får nu også konsekvenser for de 31 tømrer-, stenhugger- og struktørlærlinge, der i marts skulle have været til svendeprøve på Learnmark Tech. I stedet får de nye svende helt ekstraordinært udstedt et administrativt svendebrev for gennemført uddannelse uden at have været til svendeprøve. 

Værkstederne på Learnmark Tech plejer i marts at summe af liv, høj faglighed og koncentration. Det er nemlig den tid, hvor de kommende svende giver alt, hvad de har i sig for at vise det ypperste håndværk. Målet er topkarakterer i både den teoretiske og den praktiske prøve, som udløser de eftertragtede bronze- og sølvmedaljer. 

Sådan er det ikke år, hvor alle skoler på grund af corona-situationen har været lukket siden den 12. marts 2020. De 31 lærlinge startede midt i marts på deres svendeprøver, men fik ikke mulighed for at færdiggøre dem. Det ærgrer Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech, at forårets svendeprøver og fejring af de nyudlærte svende er aflyst.

Jeg ved, hvor meget det betyder for vores elever, at de til svendeprøven kan vise, hvad de kan inden for deres fag, og at de kan blive belønnet med den store anerkendelse, der følger med at få en medalje for veludført håndværk. Vi er i en helt ekstraordinær situation, og situationens alvor og den uvished, der er forbundet med den, gør, at vi må acceptere nødløsninger.

Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech

Learnmark Tech følger dermed indstillingen fra uddannelsernes faglige udvalg, så lærlingene kan få afsluttet deres uddannelse så smidigt som muligt. 

Tagdækkerne på Learnmark Tech afsluttede deres svendeprøve den 11. marts 2020, men svendeprøveafslutningen dagen efter blev desværre aflyst for de ni nyudlærte tagdækkere på grund af den midlertidige skolelukning. 

Svendeprøver for industriteknikere og smede udsættes

Learnmark Tech har i samarbejde med de faglige udvalg for industriteknikere og smede valgt at flytte forårets svendeprøver, så de efter den nuværende plan starter arbejdet midt i april. Det får de berørte elever og virksomheder direkte besked om.

Det kan vi gøre, fordi lærlinge inden for industriens uddannelser typisk afslutter deres svendeprøve tre måneder før, de er udlært. Nu rykker vi lidt rundt på deres sidste del af uddannelsen og håber på, at vi kan gennemføre deres svendeprøver efter den nye plan.

Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech
Illustration: Sorte citationstegn
Svendeprøver foråret 2020
  • 17 tømrere

  • 1 stenhugger

  • 12 anlægsstruktører

  • 1 bygningsstruktør

  • 5 industriteknikere

    * under forudsætning af, at skolen åbner igen 13. april 2020

  • 3 smede

    * under forudsætning af, at skolen åbner igen 13. april 2020