Fra butiksassistent til handelsøkonom

21. februar 2018

Anna-Victoria Nygaard Petersen er tidligere elev fra Learnmark Business. Hun startede på HG-Business i 2011 og var elev i to år hos Pandora i London. Læs Anna-Victorias historie og find ud af, hvad hun laver nu.

Hvorfor valgte du Learnmark Business?

Jeg ville gerne have fag inden for salg og erhvervsøkonomi, og det kunne jeg få på Learnmark Business. Det var fedt at få nogle fag, som jeg var glad for. I folkeskolen kunne det godt være svært at se, hvordan man skulle bruge fagene senere, men på HG lærte vi fx at lave et budget, hvilket er meget brugbart. Under mit praktikophold blev det også meget klart for mig, at jeg kunne bruge noget af den teori, jeg havde lært på skolen, i mit arbejde.

Hvad lavede du efter du blev udlært?

Efter jeg blev færdig som butiksassistent ved Learnmark Business og var flyttet tilbage til Horsens, trængte jeg til at prøve noget nyt. Jeg ville gerne lave noget godt for verden, så jeg rejste til Guatemala for at arbejde som frivillig. Jeg fik et intensivt sprogkursus i spansk og underviste i engelsk på en landsbyskole.

Det var så vildt at rejse til Guatemala i et halvt år og skabe et liv der, og jeg fik virkelig et adrenalinkick af det. Da jeg kom hjem igen, var jeg sikker på, at jeg ville læse videre, og jeg ville gerne lavet noget, hvor jeg kunne få mulighed for at rejse.

Hvad laver du nu?

Jeg er lige blevet færdiguddannet som handelsøkonom. Efter jeg var blevet færdig med HG-Business og havde prøvet at stå i butik, var jeg blevet klar over, at jeg gerne ville læse videre. Jeg har altid været interesseret i, hvad der sker bag butikken, så derfor ville jeg gerne undersøge, hvilke muligheder jeg havde for at læse videre.

Jeg snakkede med en studievejleder, og vi fandt sammen frem til, at jeg skulle starte på handelsøkonomi på international business communication-linjen. Det var det helt rigtige for mig, og jeg kunne tage min viden fra Learnmark Business med mig videre til handelsøkonomi. På HG lærte vi fx om de 5 P’er, som handler om Product, Price, Place, Promotion og People. På handelsøkonom-uddannelsen blev teorien uddybet og vi lærte om de 7 P’er, hvor man også arbejder med Process og Physical evidence.

Gode råd til Learnmark Business-elever

Det er vigtigt, at man virkelig tænker over hvad man brænder for. Sæt dig ned og find ud af, hvad du kan lide at lave, og hvordan du kan arbejde med det. Hvis du kan lide at rejse, så find ud af, hvordan du kan kombinere din uddannelse med at rejse.

Når man skal finde ud af, hvad man gerne vil, så kan det hjælpe at tale med nogen, som har taget en anden uddannelse end en selv. Tal med din familie, venner og veninder og en studievejleder.

Anna-Victoria sammen med nogle af sine klassekammerater til deres dimission på Learnmark Business.