Fra Learnmark Gymnasium HHX til Heidelberg i Sydtyskland

06. november 2019

Det var med sommerfugle i maven, at 10 elever fra Tysk A-holdet på Learnmark Gymnasium HHX pakkede kufferten og tog turen til Heidelberg. To af eleverne fortæller her om deres oplevelser fra studieturen i det sydlige Tyskland.

Af Kristina Elkjær Høj Iversen, 3. g-elev på Learnmark Gymnasium HHX 

I løbet af ugen gik HHX-eleverne på den lokale sprogskole og fik undervisning i tysk. Med fokus på det mundtlige diskuterede eleverne i grupper, lavede opgaver og spillede spil. Mange havde forventet, at det ville blive svært at følge med, når læreren hele tiden talte tysk, men det blev anderledes, end de havde forventet.

Jeg havde forventet, at undervisningen ville være mere svær, men læreren var nede på jorden og mødte os på vores eget niveau.

Nina Jensen, HH3

Det bedste var, at vi fik lært at tale almindelig hverdagstysk og lærte nogle brugbare vendinger.

Sebastian Andersen, HH3

I dialog med lokale tyskere

Udover at blive undervist på sprogskolen prøvede eleverne også sprogfærdighederne af i byen på caféer, i butikker og ved seværdigheder. Her var de bekymrede om, om de lokale ville kunne forstå deres tysk, men de forsvandt hurtigt, efter de sprang ud i det.

Folk kunne godt høre på os at vi ikke var tyskere, men de prøvede alligevel at forstå os og tale tysk tilbage i stedet for at slå over i engelsk.

Nina Jensen, HH3

Boede hos værtsfamilier

Imens eleverne var i Heidelberg, var de også indkvarteret hos værtsfamilier. På meget kort tid lærte de noget omkring den tyske kultur igennem familiernes hverdag og arbejde. De lærte også mange nye tyske vendinger igennem samtaler med familien.

Værtsfamilierne var imødekommende og gode til at forklare en gang til, hvis man ikke kunne følge med.

Nina Jensen, HH3
Stemningsfilm fra sprogrejsen til Heidelberg

Historiske seværdigheder

Heidelberg er en by, der er smukt lokaliseret med omkringliggende bjerge og floden ”Neckar”, der flyder igennem byen. Men byen er også fuld af historie og gemmer på mange seværdigheder som fx Heidelberg Slot og Tysklands ældste universitet, ” Ruprecht- Karls- Universität Heidelberg”, der blev grundlagt tilbage i 1386.

Schwetzinger slotspark var helt klart den bedste seværdighed, vi så, det var en meget imponerende og flot have.

Sebastian Andersen, HH3

For mig var det bedste at opleve stemningen i byen og at afprøve mit tysk i samtaler med indbyggerne.

Nina Jensen, HH3

Sightseeing og sociale aktiviteter

På studieturen var der også mange sociale aktiviteter til at samle holdet. Efter en lang dag med sprogskole og seværdigheder mødtes eleverne på de lokale caféer og slappede af. Senere om aftenen samledes de også på den lokale Kneipe (værtshus) og fik blandt andet  den klassiske Schnitzel eller ”Wurst mit Sauerkraut”.

Sightseeing

  • Schwetzinger slot
  • Tur med bjergbanen til ”Königestuhl” pladsens udsigt
  • Heidelberg Slot


  • Shopping i Heidelbergs gamle bydel
  • Sejlads på floden ”Neckar”
  • Heidelberg Universitet