Fra Learnmark Gymnasium HTX til designer af super-biler

23. januar 2020

Den 24-årige Frederik Steve Kristensen fik i 2015 sin marineblå hue hos Learnmark Gymnasium HTX. I dag designer han super-biler hos den danske sportsvognfabrik, Zenvo, og udlever sin barndomsdrøm.

Skrevet af Melanie Cecilie Villadsen, elev i 1. g på Learnmark Gymnasium HTX og elevjournalist

En lille dreng med store drømme

Siden Frederik Steve Kristensen var 8 år gammel, har han haft en drøm om at skulle være bildesigner.

”De fleste drenge har den ide, at de lige nøjagtig ved, hvordan deres drømmebil skal se ud. Jeg ville så bare gerne føre den drøm ud i virkeligheden og designe min egen bil,” fortæller Fredrik Steve Kristensen.

En lille pilfinger har Frederik altid været. Lige siden han var helt lille, har Frederik skilt forskellige ting ad for at finde ud af, hvordan de fungerede og efterfølgende sat dem sammen igen. Samtidig med det har han altid hjulpet sin far med at vaske bilen, som påvirkede hans interesse for biler. Frederik arbejdede som teenager os Legekæden i Horsens. Her steg hans interesse for biler. Hos Legekæden begyndte Frederiks nysgerrighed at folde sig ud. Han kørte fjernstyrede biler op og ned ad gaden, og når bilerne gik i stykker, skilte han dem ad for at finde fejlen.

”Selvfølgelig havde jeg da en drøm ligesom andre om at blive astronaut eller pilot. Mine drømme har altid haft et eller andet at gøre med maskiner og motorer, om det så var at køre en maskine eller at bygge den. Bildesigner har dog altid været min største drøm,” uddyber Fredrik Steve Kristensen.

I løbet af årerne begyndte Frederik at undersøge, hvad der skulle til for, at han kunne forfølge sin designerdrøm.

De fleste drenge har den ide, at de lige nøjagtig ved, hvordan deres drømmebil skal se ud. Jeg ville så bare gerne føre den drøm ud i virkeligheden og designe min egen bil.

Frederik Steve Kristensen, student fra Learnmark Gymnasium HTX og bildesigner
Frederik Steve Kristensen
Blå racerbil
3 gode råd fra Frederik
 • 1

  Hvis du har mulighed for at tage en praktikplads, så tag den. Det er guld værd.

 • 2

  Det er vigtigt at holde modet oppe, selv hvis andre ikke helt tror på, at du kan opnå dine mål.

 • 3

  Brug noget energi på at opnå dine mål. Hvis du f.eks. gerne vil være designer, så øv dig på at tegne. Det er en kæmpe fordel.

Vejen frem

Da Frederik skulle starte i gymnasiet, faldt han over studieretningen Teknologi og Design på Learnmark Gymnasium HTX. På denne studieretning lærer eleverne at designe, konstruere og fremstille forskellige ting, som faldt lige i Frederiks interesse. På HTX fik Frederik visse kompetencer, som har hjulpet ham senere hen i livet.

”Det at vi fik givet en problemstilling, eller for den sags skyld selv skulle lave en problemstilling og efterfølgende finde på et fysisk produkt, har givet mig en god grundforståelse. Samtidig har jeg også fået teknisk erfaring, som har hjulpet mig i både studie og praktikplads,” siger Fredrik Steve Kristensen.

 

Det at vi fik givet en problemstilling, eller for den sags skyld selv skulle lave en problemstilling og efterfølgende finde på et fysisk produkt, har givet mig en god grundforståelse. Samtidig har jeg også fået teknisk erfaring, som har hjulpet mig i både studie og praktikplads.

Frederik Steve Kristensen, student fra Learnmark Gymnasium HTX og bildesigner
Frederik Steve Kristensen

Da Frederik blev student, skulle han videre på universitetet.

”Jeg havde muligheden for at tage en bildesigneruddannelse, men dem er der ikke rigtig nogen af i Danmark. Hvis jeg ville have lige nøjagtig den uddannelse, skulle jeg enten til England, Tyskland eller USA for at studere, som egentlig også var okay, hvis det var, hvad der skulle til. Efterfølgende fandt jeg så ud af, at der findes en uddannelse i Aalborg, hvor man både bliver designer og ingeniør samtidig. Der så jeg mit træk,” fortæller Frederik.

Frederik har specialiseret sin uddannelse mod interessen for biler. Han har altid elsket at designe ting, så han så uddannelsen som både designer og ingeniør som en oplagt mulighed for at følge sine designerdrømme.

”Hvis jeg ikke fik job som lige præcis bildesigner, ville jeg heller ikke have noget i mod at designe andre ting som f.eks. maskiner eller robotter. Det ville blot give mig noget erfaring, så jeg senere hen kunne blive bildesigner,” understreger Fredrik Steve Kristensen.

Grøn racerbil

Praktikplads som bildesigner

Frederik fik i sommeren 2019 en praktikplads hos sportsvognfabrikken, Zenvo, som ligger på Sjælland. Her designer han biler i prislejet på 20-30 millioner. I december 2019 kom Frederik et step tættere på sin drøm, da han fik et fuldtidsjob hos samme firma, som han kan starte på efter hans færdiggøres af designer- og ingeniøruddannelsen på universitet.

 

Det, at jeg også bliver uddannet ingeniør, giver mig en kæmpe fordel, når jeg skal designe biler. Her kan jeg være med til at vurdere, hvad der kan fungere, og hvad der ikke kan.

Frederik Steve Kristensen, student fra Learnmark Gymnasium HTX og bildesigner
Illustration: Sorte citationstegn

”Jeg arbejder jo hos Zenvo, som er et relativt lille firma med 20 ansatte. Det gør, at jeg har muligheden for at få brugt alt, hvad jeg har lært både på universitetet men også på HTX, som jeg synes er mega fedt,” ytrer Fredrik Steve Kristensen. 

Frederik håber på at arbejde for Zenvo de næste mange år. Han vil gerne være en del af deres udvikling af nye bilmodeller og fremgang i fremtiden. Han har dog også større drømme endnu.

”Hvis jeg kunne vælge frit fra alle hylder, hvor jeg gerne ville arbejde, ville jeg gerne til Aston Martin. I mine øjne laver de virkelig de flotteste biler, som kan få alle andre biler til at se gamle ud. Det er helt klart drømmen over alle drømme,” siger Fredrik Steve Kristensen.

Racerbil
Fakta om bilfirmaet Zenvo
 • Grundlagt 2004

  • Zenvo blev grundlagt i 2004 og er en dansk sportsvognsfabrik, som er placeret i Præstø på Sjælland.
  • Zenvo producerer hypercars, som er det højeste niveau af biler.

 • Nichevirksomhed

  • Det er en nichevirksomhed. Dette betyder, at det er et lille firma, som ikke producerer så meget årligt.

 • 20 ansatte

  • Der er omkring 20 ansatte, hvoraf ca. 5 er ingeniører og 2 er designere (herunder Frederik Steve Kristensen).

 • Pris: 20-30 millioner kroner

  • Prislejet på bilerne ligger mellem 20 og 30 millioner kroner.

 • Hypercars i carbon fiber

  • Zenvo producerer hypercars, som er det højeste niveau af biler.
  • Zenvo bygger bilerne fra bunden af materialet carbon fiber, som er et let men stærkt materiale

Hvis jeg kunne vælge frit fra alle hylder, hvor jeg gerne ville arbejde, ville jeg gerne til Aston Martin. I mine øjne laver de virkelig de flotteste biler, som kan få alle andre biler til at se gamle ud. Det er helt klart drømmen over alle drømme.

Frederik Steve Kristensen, student fra Learnmark Gymnasium HTX og bildesigner
Frederik Steve Kristensen