Fra Step 10 til starten på en drømmeuddannelse

28. november 2019

Sabina Bech Hansen startede i august 2018 på Step 10, fordi hun ikke var helt sikker på, hvilken ungdomsuddannelse hun skulle vælge. Hun ville også gerne være dygtigere til dansk, matematik og engelsk, så hun kunne fortsætte på en gymnasieuddannelse.


I dag går Sabina Bech Hansen i 1. g på grundforløbet på Learnmark Gymnasium HTX. Efter grundforløbet ønsker hun at fortsætte på studieretningen med kommunikation/IT og design som studieretningsfag, fordi hun drømmer om at uddanne sig til art director.

10. klasse var et godt år for mig, fordi jeg blev afklaret om mit uddannelsesvalg, og fordi jeg fik et ekstra år til at arbejde med de fag, jeg var usikker i. Jeg har været på brobygningsforløbet GymCrawl, hvor jeg fik mere viden om de fire gymnasieuddannelser og EUX, fordi jeg gerne ville vide mere om dem, inden jeg skulle vælge. På den måde ved jeg bedre, at HTX er det helt rigtige valg for mig.

Sabina Bech Hansen, HTX-elev

Skolestart

For Sabina Bech Hansen har starten på HTX været god, og selv om HTX er på samme adresse som Step 10, oplever hun gymnasiestarten som starten på en ny skole.

På Step 10 var jeg mest i Step 10´s område, så det var ret nyt for mig at skulle have timer i HTX´ernes faghus. Jeg går i klasse med Martin, som jeg kender fra Step 10, og det var meget rart at kende en i sin klasse den første skoledag.

Sabina Bech Hansen, HTX-elev

Undersøg uddannelserne grundigt

Uddannelsesmessen i Forum Horsens var afgørende for Sabina Bech Hansens uddannelsesvalg. Her talte hun med lærere og vejledere på HTX. De fortalte hende blandt andet om undervisningsformen og studieretningerne på HTX, og her gik det op for hende, at HTX ikke kun er for dem, der vil uddanne sig til læge eller ingeniør.

Mit råd til alle dem, der skal vælge ungdomsuddannelse, er, at de særligt skal undersøge de ungdomsuddannelser, som har fag inden for deres interesser, og som giver adgang til den videregående uddannelse eller det job, de gerne vil have. For et år siden troede jeg bestemt ikke, at jeg skulle på HTX, men det viste sig at være den helt rigtige ungdomsuddannelse for mig.

Sabina Bech Hansen, HTX-elev
Illustration: Sorte citationstegn