Frederik uddanner sig i Horsens, London og København

21. august 2017

Efter sin studentereksamen på Learnmark Gymnasium HHX i 2016 rejste Frederik Laustsen til London, hvor han har været elev hos Saxo Payments. I efteråret 2017 starter han på studiet International Business i København. 

Efter 3. g og et forår med mange afsluttende eksaminer på Learnmark Gymnasium HHX drømte Frederik Laustsen om en afvekslende hverdag i udlandet, hvor han samtidig kunne bruge det, han havde lært på HHX. De ønsker kunne han kombinere gennem et praktikophold i udlandet (PIU). 

Elev i den finansielle sektor

Frederik Laustsen fik job som elev hos Saxo Payments i London, som faciliteter betalinger mellem virksomheder. Han har i løbet af sit år i det engelske finansmiljø blandt andet fået et større overblik over, hvilke muligheder han har i den internationale finansverden. 

”Jeg har gennem mine arbejdsopgaver fået større indsigt i generel virksomhedsdrift og et fagligt overblik, fordi jeg har fået omdannet mit teoretiske grundlag fra HHX til praktiske og anvendelige færdigheder,” fortæller 21-årige Frederik Laustsen. 

I Saxo Payments har Frederik Laustsen haft ansvaret for at løse en række faste opgaver som fx ugentlig og månedlig økonomisk og strategisk rapportering. Samtidig har han været bredt involveret i en lang række projekter i forskellige afdelinger. 

”Engagement er vigtigt. Jeg involverede meget i de projekter, jeg var en del af, og tog sommetider også selv initiativ til at starte nye projekter. Formålet var, at jeg gerne ville opnå den bredest mulige forståelse af virksomheden,” tilføjer han. 

Årets bedste fagprøve

Et år efter sin studentereksamen blev han uddannet kontorelev og har fået et EBBD+diplom, som er et bevis for, at han har taget en uddannelse på gymnasieniveau i udlandet. Han afsluttede sin elevtid i Saxo Payments med en fagprøve, som blev bedømt til årets bedste blandt landets PIU-elever, der det seneste år har uddannet sig i England og Tyskland. 

Frederik Laustsens fagprøve handlede om Saxo Payments strategiske håndtering af PSD2. Det er en EU-lovpakke, der får konsekvenser for fx fintech-virksomheder, der benytter moderne teknologi og innovation til at konkurrere i det traditionelle finansielle marked. 

Lærer og censor skrev i deres bedømmelse af Frederik Laustsens fagprøve blandt andet: 

”Din fagprøve er blandt mange andre kvalificerede bud vurderet til at være årets PIU-fagprøve. Begrundelsen er ikke alene baseret på det skriftlige arbejde, men også den mundtlige online eksamen, som ifølge censor var enestående. Fagprøven indeholder relevante betragtninger for virksomheden og er dermed praktisk anvendelig.” 

Fritid med kolleger og PIU-elever

Frederik Laustsen havde ikke forestillet sig, at livet kunne være så dynamisk, og han fik meget mere ud af sin tid i London, end han havde forventet – både fagligt og socialt. 

”I London er man ikke ret meget hjemme. Enten arbejder man, eller også er man social på enten en pub, nyder livet i en park eller ser nogle af byens museer. Vi var en del PIU-elever i London, som af og til mødtes til fx fredagsøl på en pub, og jeg mødtes også med mine kolleger efter arbejdstid,” fortæller han. 

Studerer International Business på CBS

I september 2017 starter Frederik Laustsen på det engelsksprogede studie International Business på CBS (Copenhagen Business School), hvor han kan bygge videre på de erfaringer og den viden, han har fået under sin uddannelse i London. 

”International Business er en bred uddannelse, hvilket for mig er vigtigt med henblik på den finansielle sektors konstante udvikling. Den retning du lægger nu, er måske ikke relevant eller endda eksisterende om blot fem år. Bredden af uddannelsen giver mulighed for at lære at forstå denne udvikling, og dermed din egen plads i den,” siger den unge CBS-studerende.