Gallatradition genopstår – flot, fejende og fyrig

03. maj 2022

180 kommende HHX- og HTX-studenter danser ind i eksamenstiden, når årets gallafest på Learnmark Gymnasium HHX & HTX skydes i gang ved Forum Horens fredag den 6. maj 2022. 

Årets gallafest med 180 kommende studenter på Learnmark Gymnasium HHX & HTX starter torsdag den 16. maj 2022 i Forum Horsens med ankomst i fantasifulde transportmidler og festligt pyntede køretøjer. Herefter danser 3. g´erne lancier for de forventede 500 tilskuere, inden den lukkede fest fortsætter på skolen. 

Gallafesten var i 2020 og 2021 aflyst på grund af corona, og rektor Sune Agger glæder sig derfor ekstra til festen i år. 

Jeg er meget glad for, at vi endelig kan genoptage vores smukke og traditionsrige gallafest – den har vi alle savnet i coronatiden! Gallafesten er festlig dag for både elever, undervisere og ledelse, fordi den er et særligt højdepunkt på tre års gymnasieliv. Vi er også altid spændte på, hvilke kreative køretøjer eleverne har fundet på, og vi nyder, når de smukke unge mennesker indlever sig i lancierens storslåethed.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX
PROGRAM
 • ANKOMST

  16.00 – 17.00: Ankomst til Forum Horsens

 • LANCIER

  17.00 – 17.30: Fælles indmarch og lancier

 • GALLA-RECEPTION

  17.30 – 18.00: Galla-reception for elever, medarbejdere og tilskuere i Forum Horsens

 • LUKKET FEST

  18.00 – 00.00: Lukket fest på skolen

  I den lukkede fest på skolen deltager omkring 300 kommende studenter

Se film fra gallafesten 2019

Limousiner, løbehjul og ladvogne har været nogle af de køretøjer, som tidligere elever fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX har brugt, når de skulle ankomme standsmæssigt til årets gallafest i Forum Horsens. Se film fra den seneste gallafest i 2019 nedenfor.

Ankomst til Gallafest 2019
Lancier til Gallafest 2019

Eksamenstiden starter, når gallafesten slutter

Gallafesten afsluttes med, at 3. g-eleverne til midnat får at vide, hvilke fag de skal til den afsluttende studentereksamen i. Ifølge Sune Agger er sammenfaldet mellem skoleårets sidste fest og eksamensudtræk god timing.

Offentliggørelsen af, hvilke fag de kommende studenter skal til eksamen i, giver aftenen en helt særlig afslutning, fordi eleverne her får udløst spændingen, om de skal op i de fag, de allerhelst vil – og ikke mindst, hvilken dag de bliver studenter og fejringen kan begynde.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX og HTX