GF2-voksenelev har omsider fundet sin rette hylde

05. maj 2020

Efter adskillige karrierespring er Jakob Haulrich begyndt som voksenelev på anlægsstruktøruddannelsen på Learnmark Tech. Han er overbevist om, at det er den rette uddannelse for ham.

28-årige Jakob Haulrich begyndte i januar på GF2 på anlægsstruktøruddannelsen. Det er langt fra første uddannelse, han sætter sig for at gennemføre. Han er nemlig både uddannet inden for handel og har været udsendt som soldat. På hans CV kan man også læse, at han har været butikschef Ecco og Jack and Jones i både Irland og Danmark. Jakob Haulrichs sidste job var på Bestsellers hovedkvarter i Brande, her sad han meget ved et skrivebord.

Det blev for ensformigt. Psykisk var jeg helt brugt efter at have kigget ind i en computerskærm hele dagen, men fysisk var jeg urolig i kroppen. Derfor besluttede jeg, at det var tid til at skifte branche og prøve noget nyt. Jeg fik job som ufaglært anlægsstruktør ved Mariendalgårds Entreprenør.

GF2-anlægsstruktørelev, Jakob Haulrich
Illustration: Sorte citationstegn

Fik en læreplads

Jakob Haulrich ville gerne fortsætte hos mesteren og spurgte ham, om han kunne få en læreplads i firmaet. Det kunne han godt, og han blev derfor indskrevet på Learnmark Tech. Her kunne han begynde direkte på GF2 og tage uddannelsen som voksenelev. Inden skolestart havde han dog sine betænkeligheder.

Jeg var nervøs for at starte, fordi jeg er lidt ældre, men jeg er heldigvis ikke den eneste. Os der er lidt ældre, arbejder tit sammen. Vi arbejder måske lidt hurtigere og er lidt mere dedikerede, end de helt unge. Det, synes jeg, er rigtig godt, og så er lærerne også meget dygtige.

GF2-anlægsstruktørelev, Jakob Haulrich

Støtte fra familien
Som voksenlærling får Jakob Haulrich ca. 19.000 kr. i løn hver måned. Selvom det er en del mere, end klassekammeraterne under 25 år får, så er det ikke meget, når man som Jakob Haulrich har hus, bil, barn og bonussøn.  Sammen med sin kæreste regnede han på økonomien og fandt ud af, at det godt kunne hænge sammen.

Min kæreste støtter mig rigtig meget. Hun kan tydeligt mærke, at det er en gladere kæreste, hun får hjem. Jeg er ikke ligeså psykisk udkørt, som da jeg sad på kontor. Nu har jeg mere overskud og er en bedre far. Og så er jeg dejligt træt, når jeg kommer hjem og sover godt om natten.

GF2-anlægsstruktørelev, Jakob Haulrich
Illustration: Sorte citationstegn

Den rette hylde

Jakob Haulrich har i løbet af sit liv taget flere uddannelser og har haft mange forskellige jobs. Nu tror han omsider, at han har fundet sin rette hylde, hvor han kan være i mange år. Men han er ikke bange for at skifte karriere igen, hvis han på et tidspunkt ikke er glad for sit job.

Der er mange folk, der tænker lidt for meget over konsekvenserne, og ’hvad nu hvis’. Men man ved det jo ikke, før man prøver det af. Hvis der er noget, man er utilfreds med, så bliver man nødt til selv at gøre noget ved det. Jeg regner med, at det er i anlægsstruktørfaget, jeg skal blive i det næste lange stykke tid – men ellers er der jo også mulighed for at læse videre.

GF2-anlægsstruktørelev, Jakob Haulrich

SÅDAN STARTER DU

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 1 (GF1).

Varighed: 20 uger

Er du under 25 år, og har du afsluttet 9. eller 10. klasse for over to år siden, skal du begynde på grundforløb 2 (GF2).

Varighed: 20 uger 

Er du 25+, afhænger varigheden af dine erfaringer.

Start: August eller januar