Godt samarbejde er vejen til sejr i traditionsrig kapsejlads

17. september 2019

I et helt år har 2. g-eleverne på Learnmark Gymnasium HTX glædet sig til den årlige og traditionsrige kapsejlads Single Sheet Skiff Challenge, som afslutter skoleårets første projekt i fagene teknologi og fysik. 

I flere uger har HTX-eleverne på Learnmark Gymnasium beregnet, tegnet og bygget deres både, og nu skal deres viden om opdrift og stabilitet prøves af på den 100 meter lange bane. 

Tidspunkt: Fredag den 20. august 2019 kl. 12.40 – 13.30. Finaleheatet forventes at starte kl. 13.20

Sted: Horsens Fjord ved Langelinje, 8700 Horsens. 

Konkurrencen motiverer

For firemandsgruppen, som HTX-elev Clara Stokholm Petersen er med i, har konkurrenceelementet i projektet motiveret dem til at arbejde lidt hårdere end sædvanligt, så de stiller med en søstærk båd. 

”Jeg kan godt lide, at vi i dette projekt skal løse en helt konkret opgave, hvor vi skal konstruere båden, så den kan holde til én person, komme hurtigt fremad, og at den ikke kæntrer. Vi har hentet inspiration i tidligere års både og testet prototyper i et vandbassin. Vi er alle blevet bidt af det, og vi går helt klart efter at vinde - vi vil i hvert fald gerne have bygget en båd, der ikke synker,” understreger Clara Stokholm Petersen. 

Godt samarbejde

Gruppens båd er lang og smal med en flad bund og en spids opadgående forstavn – og så har de malet den pink og givet den navnet Pink Lady. I byggefasen har gruppen med de fire HTX-elever fordelt arbejdsopgaverne, så deres kompetencer kommer bedst i spil. 

”Vi arbejder på forskellig måde, og derfor gør vi det, vi hver især er bedst til. En er fx meget detaljeorienteret og har derfor arbejdet med bådens hjørner, så de bliver så holdbare og vandtætte som muligt. En anden kan bedst lide, at arbejdet går stærkt, så han har lavet nogle af de arbejdsopgaver, hvor man nemmest kan se fremskridt. Men vi har hele tiden arbejdet tæt sammen, og vi er spændte på at se, hvordan båden klarer sig på fredag,” siger gymnasieeleven. 

Materialer til rådighed

Eleverne har en begrænset mængde materiale til rådighed i byggefasen: 

  • 1 krydsfinérplade på cirka 2,5 m x 1,2 m og 5 mm i tykkelsen
  • 60 strips
  • 2 tuber silikonefugemasse
  • 2 m langt bræt til udformning af pagaj.

 

Se film fra kapsejlads 2018