Godt samarbejde på DM i Skills´ anden konkurrencedag

05. april 2019

Det kræver gode samarbejdsevner at være til DM i Skills, når man som brolæggerne, anlægsstruktørerne og bygningsstruktørerne deltager parvis i konkurrencen.

På danmarksmesterskabets anden dag skulle samarbejdsevnerne for alvor stå sin prøve, for opgaverne er svære, konkurrencen er hård og deltagerne er ved at være trætte efter mange timers koncentreret arbejde med publikum på sidelinjen. 

Kritik uden nogen bliver sure

Brolæggernes mønsterbrolægning er en både svær og tidskrævende opgave, som kræver godt samarbejder, hvis de skal nå i mål til tiden. Anders Christiansen og Simon Milo Spring sætter efter en lang arbejdsdag ord på deres samarbejdsevner.

Vi er gode til at give hinanden kritik, uden at nogen bliver sure, men vi er ikke blevet uvenner, så havde I hørt det! Arbejdsmoralen har i dag været i top, og vi har været gode til at tale sammen, når vi har været i tvivl om, hvordan vi lige skulle løse en udfordring. Vi har begge leveret en god indsats i dag og nået et godt resultat, men vi har også knoklet for det – heldigvis var frokosten god.

Se film fra DM i Skills´ anden konkurrencedag

Dagens afslutningscitat leverer de to brolæggerlærlinge med store smil og glimt i øjet, selv om de er trætte og glæder sig til at komme tilbage til deres hotels massagestole og swimmingpool. 

Ros og ris

Anlægsstruktørerne Julius Erik Nielsen og Mark Carbel Svendgaard vurderer, at de er godt med i forhold til, at de kun har tre konkurrencetimer tilbage lørdag formiddag. Også de har en klar opskrift på det gode samarbejde.

Vi er gode til rose hinanden, når den ene har lavet noget, der er godt – og vi siger også, hvis den anden har lavet noget, der ikke er så godt. Vi har kendt hinanden i mange år, det betyder nok også noget for vores samarbejde. Vi er næsten færdige med vores tre delopgaver, så vi har i morgen god tid til den sidste finpudsning, lidt rettelser og til at tjekke vores skæringer.

De er begge meget spændte på, hvem der vinder DM i Skills for anlægsstruktører, men de har en god mavefornemmelse. 

”Vi går efter at vinde – især, når vi har brugt så lang tid på opgaven!”

Samarbejdede sig ud af udfordringer

Bygningsstruktørernes armeringsarbejde levede ikke helt op til deres høje forventninger til sig selv. Sebastian Adam Christensen og Marc Casper Johansen fik dog ved godt samarbejde og faglig dygtighed kompenseret for dagens udfordring, og de var klar, da betonkanonen rullede ind for at fylde den forskalling, de har arbejdet på de seneste to dage.

Vi har været pressede i dag, og vi brugte al tiden, vi havde. Sådan kom vi igennem det. Det presser os også lidt, at vi går op og ned af vores konkurrenter, og at vi hele tiden kan se, hvor langt de andre er.

Må undvære mesters gode råd 

Tagdækkerne Tommi Heise Paulsen og Nicolai Junge Mikkelsen deltager individuelt i DM i Skills, og selv om de kan sparre med hinanden undervejs, er de konkurrenter, der begge går efter at vinde. De har heller ikke deres mesters gode råd at støtte sig til, når de er i tvivl om, hvordan de skal løse en opgave.

Det bliver på en måde lidt sjovere, når der ikke er en, der fortæller mig, hvordan jeg skal gøre det. Hvis jeg får noget brændt på, så er det jo lidt for sent bagefter at opdage, at der skulle have været noget inde under. Jeg er spændt på, hvem der vinder i morgen. Jeg tror, vi ligger ret lige, men det ville da være fedt at komme hjem til firmaet og sige, at det var mig, der vandt – og trække det med ind i en lønforhandling.