Grundforløb 1 – det sikre valg

05. november 2019

Anders Gadegaard er elev på grundforløb 1 på Learnmark Tech. Lige nu er han ved at afprøve mange af de håndværksuddannelser, så han er sikker på, at han vælger den rigtige uddannelse.

Anders Gadegaard har valgt grundforløb 1 inden for teknologi, byggeri og transport. Det betyder, at han i løbet af 20 uger bliver introduceret for de mange forskellige fag og kommer til at arbejde både teoretisk og praktisk med håndværk som fx murer, industritekniker og bygningsstruktør. 

Jeg valgte at tage grundforløb 1 på Learnmark Tech, fordi jeg vidste, at jeg ville være håndværker, men vidste ikke, hvilken slags jeg ville være. Jeg synes, at grundforløb 1 er godt, fordi jeg prøver mange ting af, så jeg er sikker på, at jeg vælger rigtigt.

Grundforløbselev, Anders Gadegaard

10 fag på 20 uger/sjovt og sikkert

Undervisningen består af to valgfag, eleverne selv vælger, samt forløb på de ti forskellige håndværksfag samt to timers danskundervisning om ugen. Anders Gadegaard begyndte i august og har allerede prøvet kræfter med mange forskellige fag.

Jeg har været ved Industriteknikere, mekanikere, tømrerne, smede og nu er vi hos murerne. Det er meget sjovt og fedt nok at komme rundt til de forskellige ting, så får man også et bedre indblik i, hvad man laver, de forskellige steder.

Grundforløbselev, Anders Gadegaard
Illustration: Sorte citationstegn

Et kvalificeret valg – og fravalg

Da Anders Gadegaard begyndte på grundforløbet var han opsat på at blive mekaniker, men indblikket i de mange andre fag har nu fået ham til at ændre mening.

Jeg fik bare ikke den der gnist, da jeg var hos mekanikerne. Det var fedt nok, men jeg tror ikke, at det er mig alligevel. I stedet er jeg faktisk blevet meget interesseret i byggefagene – fx tømrer og murer. Jeg er hos murerne lige nu, og det er bare fedt, det der med, at man har et projekt, man bygger op fra bunden af og kommer til at se det endelige flotte resultat, når man er færdig.

Grundforløbselev, Anders Gadegaard

Når de 20 uger er gået, skal Anders og de andre elever vælge, hvilket fag de vil uddanne sig videre i. Selvom der er mange valgmuligheder, tror Anders Gadegaard ikke, at han får problemer med at vælge rigtigt.

Så svært bliver det nok ikke at vælge. Jeg kan jo bruge udelukkelsesmetoden – jeg ved, at jeg ikke skal være inde i køkkenet, være mekaniker eller smed. Så Jeg skal nok få valgt det rigtige til sidst.

Grundforløbselev, Anders Gadegaard
Illustration: Sorte citationstegn