Gymnasieelev fra Horsens vinder Iværksætterprisen 2017

03. maj 2017

Virksomheden SubReader, som står bag appen, der kan læse undertekster fra blandt andet biograffilm højt for ordblinde, modtog den 2. maj Iværksætterprisen 2017 i kategorien Young Stars.

Tirsdag aften klappede over 250 iværksættere, virksomhedsledere, politikere og andre med interesse i iværksætteri længe af gymnasieeleverne Alexander Gram Jensen fra Horsens og Anders Bredgaard Thuesen fra Hjerting. De vandt nemlig Iværksætterprisen i kategorien Young Stars for deres app, SubReader, som kan læse undertekster fra fx biograffilm højt for ordblinde.

 Iværksætterprisen blev uddelt af Business Region Aarhus, som er et erhvervspolitisk samarbejde mellem 12 øst- og midtjyske kommuner.

Skulderklap for hårdt arbejde

De to succesfulde iværksættere har, siden de vandt europamesterskabet i entreprenørskab 2016 med deres app SubReader, arbejdet målrettet og hårdt på at nå dertil, hvor de er i dag.

 ”Vi er superstolte og glade for at vinde prisen, som er endnu et skulderklap for de mange timer vi lægger i udvikling af vores app og virksomhed. Vi turde ikke håbe på at vinde, da vi var oppe imod stærke konkurrenter som fx Watery, der gør det rigtig godt,” fortæller Alexander Gram Jensen umiddelbart efter prisoverrækkelsen.

 Horsens’ borgmester Peter Sørensen og kommunaldirektør Niels Aalund var blandt de første til at lykønske vinderne. Samtidig opfordrede borgmesteren de to unge iværksættere til at kontakte ham, hvis de havde brug for hjælp i forbindelse med deres succesfulde projekt.

 Øget salg kræver fokus på PR

SubReader kunne vælge mellem tre forskellige præmier, og de valgte PR-pakken, som kan give virksomheden den omtale, de fleste iværksættere har brug for.

”I den nærmeste fremtid installerer vi SubReader-udstyret i omkring 10 nye biografer, og flere er helt sikkert på vej. Vi vælger derfor PR-pakken, så vi kan få strømlinet vores kommunikation og gjort den professionel,” tilføjer den unge iværksætter.

Studentereksamen forude

Samtidig med videreudvikling af SubReader-appen og virksomheden passer de to gymnasieelever deres uddannelse: Alexander Gram Jensen går i 3. g på Learnmark Gymnasium HTX og Anders Bredgaard Thuesen går i 3.  g på Rybners.

”Jeg har omkring 150 siders afleveringer, som skal være færdige til næste torsdag. Derefter venter alle eksaminerne, så der er lidt pres på for os begge. Men vi giver den en skalle og må af og til justere på søvnen for at nå det hele,” siger Alexander Gram Jensen.

Søger samarbejdspartner

18-årige Daniel Johannesen fra Horsens var også nomineret i kategorien Young Stars. Han har succes med virksomheden Watery.dk, som er online salg af svømmetøj og -udstyr kombineret med et svømme-community via blogging og sociale medier.

 ”Jeg har ikke prøvet at være nomineret før, og jeg ser det som en stor anerkendelse af det arbejde, jeg laver. Netværk med andre iværksættere betyder meget for mig, og det er sådan et arrangement som dette rigtig godt til. I øjeblikket leder jeg efter en anden iværksættervirksomhed, som jeg kan dele lager- og kontorplads med,” siger Daniel Johannesen og opfordrer interesserede samarbejdspartnere til at kontakte ham.

 Målet er, at Watery.dk omsætter for en million kroner 2017, og at virksomheden om to år er markedsledende i Danmark og har webshops i Sverige og Norge.

 watery.dk

subreader.dk