Gymnasieelever kvalificerer sig til finale i entreprenørskab

02. februar 2017

En hurtigopladende powerbank og en app, der gør det kommunikationen lettere mellem DJ og festdeltagere med mange musikønsker sender to elevvirksomheder fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX videre til National Entreprenørskabsmesse i Odense den 9. februar. 

Elevvirksomhederne kvalificerede sig til landsfinalen, da omkring 75 elevvirksomheder dystede til regionsmesterskabet, som blev afholdt på VIA – Campus Horsens den 24. januar. 

I alt deltog tre klasser fra Learnmark Gymnasium – to klasser fra HHX-studieretningen Innovation og et valgfagshold i faget innovation, som både består af elever fra HHX og HTX. 

2.  plads og pengelegat til appen UChoose

HHX-eleverne Ida Rud, Alex William Møller og Rasmus Leth Ravnsborg har opfundet appen UChoose, hvor festdeltagere kan sende musikønsker direkte til festen DJ. 

”Vi oplever tit, at man ønsker sange til en fest, men de bliver aldrig spillet. Ved hjælp af vores app er man sikker på, at DJ´en får musikønsket, og han kan hurtigt få et overblik over, hvilke sange der er mest efterspurgt,” fortæller Ida Møller. 

3. plads til powerfuld powerbank

HTX- og HHX-eleverne Jonas Højgaard, Jakob Bay Sørensen og Marcus Holmegaard Andersen har opfundet en powerbank, som kan lade op på kun fem minutter. Powerbanken, er miljøvenlig, fordi den bruger en superkondensator i stedet litiumbatterier. 

”Dommerne var vilde med ideen og produktet, som vi havde med i en næsten færdig prototype. Vi har efterfølgende set dommernes bedømmelse og kan se, at vi blandt andet skal være bedre til at fortælle fordelene ved vores powerbank. Det arbejder vi på nu, for vi går efter et vinde i Odense,” siger Jakob Bay Sørensen. 

Idéen, elevernes standpræsentation og forretningsplan indbragte Zeus Inc., som eleverne kalder deres virksomhed, en flot 3. plads til regionsmesterskabet og adgang til National Entreprenørskabsmesse. Til messen sender HTX-eleverne Jonas Højgaard og Jakob Bay Sørensen deres HTX-kammerater Niclas Kjeldgaard og Oliver Brodersen, da de selv er på studieophold nær Seattle. 

Legat på 4000 kroner til HHX-elever

Til regionsmesterskabet modtog elevvirksomheen StartUpMate et legat på 4.000 kr. fra Nordea. 

Bag StartUpMate er HHX-eleverne Aksel Ross, Simon Feldt, Christian Brask, Jonathan Jørgensen Sebastian S. Dyrgaard og Oliver S. K. Kronholm. De har opfundet en app, som skaber netværk mellem iværksættere.

Virksomheden Localizer deltog også i regionsmesterskabet - hør Sisse og Laura fortælle om deres ide.