Helena er økonomielev hos Danfoss

28. april 2015

Hvis man vil have en elevplads inden for økonomi i en stor koncern, så skal man have både ambitioner og gode karakterer.

Helena, økonomielev ved Danfoss
Illustration: Sorte citationstegn

Der var 40 ansøgere og tre til samtale, da 23-årige Helena Gabriella Lorentsen søgte job som økonomielev hos Danfoss i Nordborg. Og hun fik det! 

"Jeg gik efter at få en elevplads i en stor koncern, fordi der er mange muligheder, og jeg glæder mig meget til at starte hos Danfoss," fortæller Helena, der om få måneder afslutter HG på Learnmark Business. 

Talentspor

På Danfoss ser man gerne, at medarbejderne læser videre, og det passer perfekt ind i Helenas planer. 

"Mens jeg er i lære, er jeg tilmeldt et talentspor hos Danfoss, hvor jeg blandt andet skal tage to akademifag i økonomi. Herefter overvejer jeg at læse enten juridisk erhvervsøkonomi eller kommunikation og økonomi. Men nu skal jeg først ud og afprøve teorierne i virkeligheden, og så må jeg til den tid se, hvad jeg synes, er mest spændende," siger hun.  

Samtalen varede seks timer

Inden samtalen var Helena til en personlighedstest, og til selve samtalen havde Danfoss arrangeret en hel dag for de tre ansøgere. 

"Det var en speciel, men også god dag, hvor vi blev vist rundt på Danfoss, løste gruppeopgaver og var til over en times samtale. Og nu er jeg helt oppe at svæve, for har jeg skrevet under, og elevpladsen er min," fortæller hun. 

Store budgetter

Den kommende Danfoss-elev har det sidste års tid vidst, at hun vil have et job, hvor hun arbejder med økonomi. 

"Jeg kan godt lide at analysere tallene og finde ud af, hvordan de påvirker hinanden indbyrdes. I en stor koncern som Danfoss får jeg blandt andet mulighed for at arbejde med store budgetter - det glæder jeg mig til," siger hun. 

Flytter efter lærepladsen

Helena har hele tiden været indstillet på at flytte efter sin læreplads, og i sommerferien flytter hun fra Vejle til Sønderborg for at være tættere på sin kommende arbejdsplads. 

"Det er en udfordring at flytte til en ny by, hvor jeg ikke kender nogen, men jeg ser det som en god måde at komme videre på. På Danfoss er der særlige arrangementer for elever, så jeg lærer helt sikkert hurtigt nogen at kende," siger hun. 

Ambitioner og gode karakterer

Skoletræt har, ind til Helena begyndte på Learnmark Business, været overskriften for en del af hendes skolegang, men et år i Australien, hvor hun læste engelsk og australsk kultur, og helt nye fag på Learnmark Business ændrede hendes holdning til at gå i skole. 

"Jeg begyndte at få gode karakterer, det har holdt mig kørende. Og det er jeg glad for i dag, for nu ved jeg, at hvis man vil have en elevplads inden for økonomi i en stor koncern, så skal man have både ambitioner og gode karakterer," understreger Helena.

Helena Lorentsen er i lære som  økonomielev hos Danfoss Der var 40 ansøgere og tre til samtale, da 23-årige Helena Gabriella Lorentsen søgte job som økonomielev hos Danfoss i Nordborg. Og hun fik det