HHX-elev efter studietur: New York overraskede mig

11. april 2019

48 elever fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX har været på 14 dages studierejse til New York og Washington. Her kan du læse om Sedef Erdogans oplevelser. Hun går i 2. g på HHX og har studieretningsfagene virksomhedsøkonomi og afsætning.

Det var første gang, jeg var i USA, og det var spændende at se mange af de steder, som jeg har set på film, i virkeligheden. Det er fx Word Trade Center, FN´s hovedkvarter og The White House.

Sedef, HHX-elev

I New York boede vi tæt på China Town, og jeg synes, det er fascinerede, at New York har bydele, hvor forskellige nationaliteter bor samlet. Det gav mig også et indtryk af de forskellige kulturer i USA.

Sedef, HHX-elev

New York overraskede mig. De høje bygninger er med til at gøre byen flot, men der er så mange fattige, som man ikke kan se bort fra.

Sedef, HHX-elev

En typisk dag startede med fælles morgenmad og fælles program til sidst på eftermiddagen. Herefter havde vi som regel fri til at lave det, vi gerne ville. Nogle aftener havde vi fællesspisning – det var hyggeligt.

Sedef, HHX-elev

Den største oplevelse var, da vi besøgte Amish-folket. Jeg kan godt lide historie, og det var spændende at se, hvordan de lever, arbejder og går klædt i forhold til resten af verden uden for deres eget lille samfund.

Sedef, HHX-elev
Top tre-oplevelser i USA
  • 1: Besøg hos Amish-folket

  • 2: At se ud over New York fra Empire State Building

  • 3: At gå rundt på Times Square

Da vi var i FN-bygningen og i Verdensbanken, gjorde det stort indtryk på mig, at så mange lande kan samarbejde og gøre verden til det, den er i dag.

Sedef, HHX-elev

Det var en rigtig social tur, hvor vi var mange afsted fra min klasse, men også på tværs af årgangen. Når vi havde fri skøjtede vi fx på et et roof top og kunne se ud over det snedækkede New York, shoppede, så musicalen Aladdin sammen og hyggede på værelserne om aftenen.

Sedef, HHX-elev

Inden vi rejste, havde vi i engelsk arbejdet med emnet USA og kulturforskelle, men det var noget andet selv at komme ud og opleve det.

Sedef, HHX-elev

Får du muligheden, skal du tage med på studieturen til USA. Det er meget vildere at se det hele i virkeligheden, i stedet for i film.

Sedef, HHX-elev

Vi var afsted i 14 dage, og det betød, at vi havde god tid til at se alle must sees i New York og Washington. Der var også plads til at tilpasse programmet efter vejret og ønsker – det var meget rart.

Sedef, HHX-elev

Da jeg kom hjem, sagde jeg, at jeg ikke ville spise fast food i et år – det har jeg ikke holdt :-)

Sedef, HHX-elev