HHX-elev med tårnhøje iværksætter­drømme

14. november 2016

17-årige Daniel Johannesen, som går i 2. g på Learnmark Gymnasium HHX,  har prøvet forskellige fritidsjob. men det var ikke rigtig noget for ham. Nu har han startet sin egen webshop med svømmetøj – watery.dk – en forretning, der skal være markedsledende om to år.

Daniel kunne afse tid til en snak med VI STARTER SGU mellem handelsgymnasium og svømmetræning. Han er elitesvømmer, så han hopper i det klormættede vand mindst otte gange om ugen. Han kunne givetvis have taget sin handelsuddannelse under Team Danmark-ordningen (det kræver en godkendelse), så der var lidt bedre tid mellem tiden i skolen og tiden i klorvandet. Men så havde han mistet et iværksætterforløb på Learnmark, som han gerne vil have. Det bevidste valg kendetegner en ung mand, der tydeligvis ikke springer over, hvor gærdet er lavest. Selvom 2.G HHX, svømmetræning og webshop lægger rigeligt beslag på den vågne tid, er det bare sådan, det må være. Flere gange om ugen står vækkeuret på 4:30, så han kan nå at ekspedere aftenens bestillinger inden skole.

Fra mobilholdere til svømmetøj

Han kastede sig allerede ud i iværksætteriet for et par år siden, da han etablerede en webshop sammen med kammeraten Alexander. De solgte stilrene mobilholdere, men det begyndte efterhånden at kede Daniel. Neutrons.dk, som webshoppen hedder, blev solgt, og Daniel kastede sig snart ud i et nyt webshop-projekt.

Men denne gang ville han handle med noget han brænder for og ved en del om: Svømmetøj.

Daniel er en del af iværksættermiljøet StartUp på Learnmark Gymnasium HHX og HTX

Iværksættermiljøet StartUp