HHX-elev var vice president for en dag

24. november 2016

19-årige Rasmus Vestergaard fra Horsens har en drøm: Han vil gerne være leder i en større virksomhed. En efterårsdag fik han muligheden for at komme tættere på drømmen. 

”Jeg gad megagodt have sådan et job!” Sådan siger 19-årige Rasmus Vestergaard efter han en dag har fulgt Anne Hyrup Madsen, der er vice president på Niels Brock i København. 

Rasmus Vestergaard, som går i 3. g på Learnmark Gymnasium HHX, drømmer om at blive leder i en større virksomhed. Derfor søgte han om at blive en del af projektet Leder for en dag, som Fonden for Entreprenørskab står bag. Han blev sammen med 40 unge fra hele landet udvalgt til at komme helt tæt på toplederes hverdag. 

”Jeg ved jo godt, hvilke ansvarsområder en leder har, men her fik jeg muligheden for at få en smagsprøve på, hvordan en arbejdsdag foregår helt lavpraktisk,” siger Rasmus Vestergaard. 

Travl dag med mange møder

Arbejdsdagen sammen med Anne Hyrup Madsen på Niels Brock var for den unge leder in spe fyldt med mange møder og spændende oplevelser. 

”Det overraskede mig, at hun har så mange møder på en dag. Den dag, jeg fulgte hende, havde hun blandt andet møder med skolens bestyrelse og nogle af underviserne, og det betyder, at hun ved, hvad der sker i hele organisationen.  Et job, hvor man arbejder med så meget forskelligt, vil jeg helt vildt gerne have,” understreger Rasmus Vestergaard. 

Han var blandt andet med til et møde, hvor deltagerne drøftede de forestående besparelser. 

”Det var ret spændende at høre diskussionen om, hvad man skal prioritere i næste års budget,” siger han. 

Ambitioner om direktørstolen

Rasmus Vestergaard har en ambitiøs plan for, hvordan hans næste 10 år skal forløbe. Han bliver HHX-student i juni 2017 og regner med at holde to sabbatår, hvor han arbejder og rejser. Herefter er det planen, at han vil læse HD og senere Cand.merc.aud. 

”Mens jeg læser HD, vil jeg være trainee i en revisionsvirksomhed. På den måde får jeg samtidig med min uddannelse en masse erhvervserfaring og er fuldtidslønnet. Når jeg er blevet kandidat, går jeg efter et fedt job, som kan føre til, at jeg en dag sidder i direktørstolen,” fortæller han. 

Gør det

Projektet Leder for en dag var et todages arrangement, hvor deltagerne den første dag var til foredrag med virksomhedsejere og deltog i forskellige workshops. Derudover fik de gode råd til, hvordan man begår sig på direktørgangen. Efter de havde prøvet at være ledere for en dag, mødtes de for at udveksle erfaringer. 

”Søg, hvis du får muligheden for at deltage i Leder for en dag. Det er et super godt koncept, hvor man får en masse fede oplevelser og nye kontakter i hele landet,” slutter Rasmus Vestergaard.